Jennie tror på sin bästis Who's Who

| 2022-05-27 19:01

Who's Who har idag gått ett lugnt motionspass med sin skötare Jennie Ek. Hästen är lugn och fin men Jennie börjar känna av nerverna och hon tror på sin bästis.
Elitloppet - 2 dagar kvar!

Who's Who och Jennie på en lugn joggtur. Foto; A.Lindblom

Who's Who och Jennie på en lugn joggtur. Foto; A.Lindblom

Med två dagar kvar till Elitloppet märks det att temperaturen  börjar stiga i travbranschen även om utomhustemperaturen idag endast orkat sig upp på svala 12 grader.

I stallet på Yttersta är det dock som vanligt fridfullt där Who's Who är lugnet själv. Idag har han gått ett lugnt motionspass med sin skötare Jennie Ek. Så här säger hon om dagens träning;

- Det var bara ett lugnt joggpass för Who's idag som kändes jättefin. Han är pigg och lite busig. När vi är på skogsslingan går han och hugger mot träden så han börjar nog närma sig formen, säger Jennie och skrattar.

Hur är det att få sköta om en häst i Elitloppet?

- Det är självklart väldigt spännande och något som inte många får uppleva. Det är det största för alla aktiva i svensk travsport. När man dessutom har en häst som har vinstchans och inte bara är med som en statist gör det ännu mer spännande, tycker Jennie.

Att Who's Who skulle bli en Elitloppshäst, var det något du kunde ana hösten 2016 när du började sköta om honom?

- Nej så klart inte. Han visade egentligen inte något extra i träningen som 2-åring. Han var rätt liten väldigt söt, snäll och okomplicerad men lite hingstgapig och busig. Han var lite halvlat i träningen men gjorde alltid vad som begärdes. Det har minst sagt varit en otrolig utveckling för från början kunde han inte springa 1.40 på rakbanan! Han kan dock fortfarande galoppera i första intervallen på rakbanan för att han blir så sprallig, berättar Jennie.

Who's Who med sin bästis, Jennie Ek. Foto; A.Lindblom

Who's Who med sin bästis, Jennie Ek. Foto; A.Lindblom

En riktig drömhäst

Nu är Who's Who en etablerad elithäst, märks det på något sätt att han är en stjärna?

- Många hästar och speciellt de bra hästarna har en hel del divalater men han är fortfarande okomplicerad. Men en sak är att han vill stanna och stå och titta en bra stund så han måste alltid ut i god tid när han skall ut i lopp. Han är som sagt väldigt snäll men han kan bitas och blir lite värre när han börjar närma sig formen. Han hugger inte men nyps så det blir ett och annat blåmärke. När jag säger till honom ser han så oskyldig och söt ut så det går inte att bli arg på honom. Kort sagt är han en riktig drömhäst som är helt vanlig och aldrig besvärlig, tycker Jennie.

Så, hur kommer det att gå på söndag?

- Trots att han är 8 år så känns det som om det finns mycket utveckling i honom. Han har inte gjort så många starter. Tänk att han kom tillbaka efter kvarkan när han kom från Frankrike. Då var han isolerad i karantän i två månader utan att träna. De flesta hästar som blir sjuka i kvarka kommer aldrig tillbaka till tävlingsbanan, nu är han i Elitloppet!, konstaterar Jennie och fortsätter.
- Det blir förhoppningsvis två heat för honom som jag tror inte blir några problem. Han brukar återhämta sig bra. Det kanske kan vara mer det mentala att han skall förstå att han skall ut och tävla igen. Men han är också en väldigt, väldigt smart häst så det tror jag att han grejar. Jag tror att Who's Who vinner på söndag. Jag måste tro på min häst, dum vore man väl annars, avslutar Jennie. 

Elitloppet - 2 dagar kvar!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »