V64®: Ad Hoc vann direkt för Bergh

| 2022-07-04 09:08

Hög kapacitet men mycket strul.
Ad Hoc gjorde debut i Robert Berghs regi. Något som resulterade i första segern på nästan två år.

Foto av Lena Emmoth, TR Bild

Foto av Lena Emmoth, TR Bild

Numera sjuårige Ad Hoc inledde sin karriär lovande men de senaste säsongerna har framgångarna uteblivit. Sedan en tid är hästen flyttad till Robert Berghs regi och när V64 Xpress® avgjordes på sommarbanan Lycksele under fredagskvällen, gjorde Ad Hoc intressant debut hos tränaren.
Det uppdraget slutade med seger på direkten.
Ad Hoc, som inledde djupt ned i kön, fick en tung resa fram via tredjespår med varvet kvar till mål men lyckades skaffa sig greppet och höll starkt undan i en tät slutstrid. Segern, som var hästens första på nästan två år, togs på 1.13,8 över 2140 meter auto.
– Det var lite karambolage tusen kvar, vi blev kvar i tredjespår så det blev ett tufft lopp. Men han ville vinna och det är jag glad för att visade nu när det var debut för mig. Det har strulat länge för den här hästen, så det var viktigt, sa Robert Bergh.

Bergh vann dubbelt i Lycksele
Bergh, som tog sin första seger i Lycksele med Ad Hoc, infriade även favoritskapet med Mellby Ia som anförde sitt lopp från start till mål.
Hästen som såg till att värdet på V64 Xpress®, som delades mellan Lycksele och Årjäng, steg i värde ordentligt var Wik Faksen. Valacken, tränad av Celina Skogmo, var streckad på blott en procent av insatsfördelningen, men avgjorde starkt i en tät slutstrid till seger för Caroline Forsner.
Utdelningen för sex rätt blev 15 470 kronor. För fem rätt 62 kronor och för fyra 9 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »