Lie Detector är borta

| 2022-07-21 12:00

Vi nås av mycket tråkiga nyheter, en av våra absolut största hjältar Lie Detector är borta. Stoet som bland annat vann högaktuella Stochampionatet 2008 hittades i morse död i sin beteshage.

Örjan Kihlström gör tummen upp bakom Lie Detector när de vinner Stochampionatet 2008. Foto; C.Kärrstrand

Örjan Kihlström gör tummen upp bakom Lie Detector när de vinner Stochampionatet 2008. Foto; C.Kärrstrand

Lie Detector var en av de allra vackraste hästar som vi sett på en travbana. Det svarta undersköna stoet visade också att hon inte bara var vacker hon var också bra, väldigt väldigt bra!

Hon debuterade i april som treåring där hennes kusk Örjan Kihlström i de tre första loppen gav stoet en försiktig inledning av tävlingskarriären.

Men i den fjärde starten var det dags att visa vilket fantastiskt sto hon var. Under Elitloppsfredagen vann hon sin första seger och det skulle komma fler, många fler.

Tack för allt underbara Lie Detector! Foto; A.Lindblom

Tack för allt underbara Lie Detector! Foto; A.Lindblom

Kullens drottning

Hon utvecklades till kullens drottning med bland annat segrar i; E3-finalen (3-åring), Guldstoet (3-åring) Gay Gals-lopp (3-åring), Wallenius Cup (3-åring), Drottningens Pokal (4-åring), Stochampionatet (4-åring) Uttagningslopp till Derbyt (4-åring). Lägg därtill en meriterande tredjeplats i Derbyt bakom kulltopparna Saharaha Dynamite och Wellino Boko.

Totalt travade hon in 5 264 871 kronor i en tid då premiechansen inte fanns. Som bekant får de hästar som är anmälda till premiechansen dubbla prispengar i de flesta årgångslopp.

Lie Detector noterade sig för ett svenskt rekord när hon vann E3-försök på Gävle.

På hästgalan 2008 blev årets sto.

Här hittar ni en artikel från 2010 som summerade Lie Detectors fantastiska karriär.

Blev aldrig mamma

Tyvärr fick Lie Detector aldrig bli mamma. Hon fick aldrig något föl vilket förstås är väldigt väldigt tråkigt.

De sista åren har hon haft ett väldigt gott liv tillsammans med en grupp pensionerade hästar i en stor fin hage. Här hittades hon i morse död men i skrivandets stund vet man inte dödsorsaken. 

Nu travar Lie Detector vidare på de evigt gröna ängarna men minnet av hennes fantastiska karriär och underbara uppbenbarelse lever för alltid kvar.

Tack för allt underbara Lie Detector, vi glömmer dig aldrig!

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »