V86®: Jörgen S kylan själv i Ringmurens lopp

| 2022-08-04 20:33

Många menade att Jörgen S Eriksson hade gjort bort sig…
Eskilstunatränaren chansade med att smyga in i det längsta i 100 000-kronorsloppet Ringmurens lopp i Visby och hann fram när luckan kom för Dollar Doc.
Seger på målfoto mot hela tiden ledande Jumanji Love och Örjan Kihlström.
– Det här ju tidernas lopp som jag kör för egen del – jag är urkall som inte går ut i tredjespår 700 kvar, sa en skrattande vinnare

HÅRT I mål i Ringmurens lopp. Utvändige Dollar Dóc och Jörgen S Eriksson hann fram till seger. Jesper Hammarlund, TR Bild 

HÅRT I mål i Ringmurens lopp. Utvändige Dollar Dóc och Jörgen S Eriksson hann fram till seger. Jesper Hammarlund, TR Bild 

Visbytravet körde sin största dag för året på onsdagkvällen med en full V86-omgång och Gotlands två största lopp på travsidan – Gotlandslöpning och Ringmurens lopp.
3 250 i publiken trivdes i sommarkvällen och spänningen uteblev inte.
I Ringmurens lopp över tre kilometer fick Örjan Kihlström anföra i ett lågt tempo (1.17,5 första 2000) med favoriten Jumanji Love.
Kihlström hade inlett från grunddistansen 3120 meter. Jagande 40 meter bakom bland andra Jörgen S Eriksson som hade siktat på loppet en längre tid med starke Dollar Doc.
Ungefär mitt i loppet förbättrade sig Eriksson med sin häst och kunde krypa ner i andraparet utvändigt. Men i stället för att dra i högertömmen 700 meter från mål satt han kvar med Dollar Doc.
– Vad gör han?! skreks det på publikplats.
På upploppet när Örjan Kihlström såg ut att gå mot en säker seger fick Jörgen S Eriksson luckan med sin häst. Dollar Doc störtdök och hämtade in hela försprånget.
Ingen av kuskarna hade känslan för vem som hade vunnit. Efter lång väntan utropades Dollar Doc som vinnare av Ringmurens lopp.
– Jag blev bara mer och mer osäker på hur det hade gått ju längre vi fick vänta. Kanske att de tittade på hur jag tog mig ut men för min del kändes det lugnt. Vad läckert. Det här ju tidernas lopp som jag kör! Tomas häst (Arn Hammering) hade gått i tredje så länge att jag kalkylerade med att den skulle tröttna. Men det var bara på håret att vi kom ut, sa en mycket glad Jörgen S Eriksson om Dollar Doc som ägs av Eva von Celsing och Karin Eriksson.

Missle Hill i Gotlandslöpningen
Örjan Kihlström fick revansch i loppet efter, Gotlandslöpningen som rundade av kvällen på Visbytravet. Öns största lopp med 150 000 kronor till vinnaren vanns för sjätte gången av en häst tränad av Daniel Redén och körd av Örjan Kihlström.
Missle Hill fick åka upp utvändigt ledaren redan efter 700 meter och reglade motståndet enkelt till slut. Svante Båths Global Welcome stod kanske för insatsen i loppet med en toppspurt till andraplatsen. Trea Jaguar Dream från andraparet utvändigt.
Segertiden skrevs till 1.11,4 över 2120 meter med bilstart. Förstapriset 150 000 kronor.
– Hästen har varit riktigt på gång en tid och han kändes fantastiskt fin i dag. Så jag ville verkligen att han skulle få chansen och visa hur bra han är. Missle Hill gjorde ett kanonlopp, sa Kihlström.

Hemmaseger genom Hoffman
I V86-5 gjorde loppets två mest betrodda upp och ryckte undan upploppet ner. Fredrik B Larssons Robthebank var stark utvändigt men hela tiden ledande Greenhill’s Rocco hade krafter kvar för Claes Sjöström.
Henrik Hoffman hade laddat med 13 (!) hästar den här dagen. Han trodde mest på nyförvärvet som startat tre gånger för honom och tagit lika många segrar.
– Han hade huvan kvar och vann nog ganska enkelt. Det är en riktigt bra häst. Meningen var att han skulle vara med i klass II-försöket här i dag men han hade tjänat 300 kronor för mycket. Så vi har kommit galet på det i rikstoton men vi får hoppas på fina lopp framöver i stället, sa Henrik Hoffman.
Klass II-försöket gick i stället till Roll Control som kom från en tredjeplats i Axevalla V75 och spelades till kvällens störste favorit. Mats E Djuse tog sig direkt till ledningen med fyraåringen som fick utstå press under vägen av Red Rum och Örjan Kihlström. Den senare tappade stilen medan Roll Control försvann till seger på nya rekordet  1.12,5 över 2120 meter autostart. Jörgen Westholm-tränar.

"Halv" hemmaseger
I Erik Cederqvists Minneslopp för fyraåringar blev det en ”halv hemmaseger” där gotlänningen Martin Malmqvist lotsade runt kvällens mest överlägsna vinnare Lorenzo Boko.
Jerry Riordans storfavorit Donizetti galopperade bort sig och då fick stallkamraten kliva in.
Martin Malmqvist körde sig till ledningen varvet från mål och drygade ut försprånget under slutrundan.
- Den bästa fyraåring jag har kört. Hade en annan plan först men ändrade mig. På Visby kan man inte sitta där bak och fisa! sa Malmqvist
Niclas Westberg från Nora kan vara stolt över sin egenägandes och uppfödde Babsans Bankir. Den fyraårige valacken stod med 20 meters tillägg och fick dryg väg fram via tredjespår sista 1200 meterna och en slutkurva i fjärdespår.
Körande Petter Karlsson kör ofta i Visby och hade siktat in sig på lite ”spår på vägen” med den starke…
– Men det här blev verkligen häftigt efter katastroflopp för vår del. Han är riktig kämpe som bara sträckte på sig! sa Karlsson om lillskrällen som spurtade ner storfavoriten Makian Degato.
Solvallatränaren Mattias Djuse resten till Gotland med nyförvärvet Kainai Goj och litade fullt och fast på sin häst. Djuse körde sig resolut till ledningen i en mycket snabb öppning (1.06,5) och länsade undan efter ett lugnare mellanvarv.
Segertiden var lika med nytt rekord för hästen, 1.12,1 över 1620 meter med bilstart.
Uncle Silvio hade pausat sedan i april men var i stridbart skick direkt och segrade för Stefan Persson. Fyraåringen, kvällens näst största favorit på V86-spelet, flög till ledningen bakom bilen i ett sprinterlopp för hästar med upp till 175 000 kronor intjänat och vann enkelt efter att ha fått bestämma lite i första starten i regi André Eklundh.
591 system prickade alla vinnarna på V86 och fick 22 918 kronor för åtta rätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »