Inför V75® (drömjackpot): Holländaren tror på chans i miljonloppet

| 2022-09-22 08:54

Paul J P Hagoort har för vana att ta för sig i storloppen i Sverige.
På lördags när Solvalla bjuder på V75® och trav i världsklass kan han hamna i fokus igen.
- Jag var väldigt nöjd med Monastery Boko i försöket och tror på chans i finalen, säger holländaren.

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Paul J P Hagoort är en av Hollands mest framgångsrika travtränare. Han har bland annat vunnit derbyt flera gånger och har många segrar i de större loppen i hemlandet på sitt cv. Han har vunnit flera storlopp i Europa och även i Sverige har det gått mycket bra. Bara i år har han vunnit Drottningens Pokal och Stosprintern med Chebba Mil. Nu kör han inte själv utan har ett mycket bra samarbete med Robin Bakker.
- Jag koncentrerar mig på det jag är bra på och lämnar gärna över styrningarna till Robin som jag tycker är en mycket bra kusk och det har han bevisat flera gånger. Vi har ett mycket bra samarbete, säger Paul J P Hagoort.
I Holland är prispengarna inte alls som i Sverige och inte i närheten av Frankrike varför det blir en hel del resande för Hagoort och det är något som han har vant sig vid.
- Visst blir det en del resande, men har man hästar som duger så måste man ge dom chansen. Jag upplever inte att hästarna tar skada av resandet, det gäller att ge dom tid för återhämtning.

Reser i angeläget ärende
På lördag bjuder Solvalla på trav i världsklass och V75® med en drömjackpot som kan ge en ensam vinnare hela 100 miljoner kronor. Mycket pengar står också på spel i Svenskt Travkriterium där vinnaren tar hem 2 miljoner kronor, det dubbla om hästen är med i Premiechansen.
Den gedigna segerchecken lägger gärna Hagoort beslag på. Monastery Boko svarade för en stark insats i kvalet och holländaren reser till Stockholm i angeläget ärende.
- Jag var väldigt nöjd med hästen i försöket. Han gick rejält sista 6-700 meterna och slog aldrig av på takten och det var kanske det bästa lopp han gjort.
- Hästen känns jättefin efter det loppet och han reser bra och tar loppen på rätt sätt och uppträder väldigt moget trots att han bara är tre år.
Monastery Boko har startat 12 gånger hittills i karriären, men bara vunnit ett lopp.
- Han är verkligen ingen ickevinnare. Jag har matchat honom ganska tufft och han var igång redan som tvååring och gjorde flera riktigt bra lopp och hade inte marginalerna med sig heller.

Kan springa fort länge
Svenskt Travkriterium är en riktig utmaning över lång distans och det oroar inte Hagoort.
- Hästen är stark och kan springa fort länge. Jag är faktiskt ganska nöjd med spåret eftersom han inte är så snabb från start. Hade vi haft ett framspår med högt nummer skulle risken att hamna illa till varit större än vad den är nu.
- Jag är väldigt nöjd med min häst och tycker att han ska ses med chans. Visst måste det klaffa på vägen och det var flera hästar som imponerade i försöken på mig, men jag hoppas att min hästs styrka och mod ska räcka långt.
För att nå maximal effekt så väljer Hagoort att göra en korrigering i utrustningen.
- Jag kommer att lägga på Monastery Boko ett norskt huvudlag för första gången.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »