Inför GS75® (jackpot): Nytänd Cesar F.C. jagar tredje raka segern

| 2022-09-23 11:49

Cesar F.C är sju år och lika bra som någonsin tidigare.
På söndag när GS75® körs i Rättvik jagar den nyblivne miljonären tredje raka segern.
- Det har hänt något med honom på slutet och jag tror på chans igen, säger tränaren Thomas Lönn.

Foto av TR Bild

Foto av TR Bild

Bollnästränaren Thomas Lönn har runt 20 hästar i träning och för dagen håller hästarna en jämn och bra form.
- Vi har kommit rätt på det på slutet och hästarna tävlar bra och jag hoppas det håller i sig ett tag framöver. Vi har väl ändrat lite och en del hästar tränas tufft och några inte lika tufft, en mix som uppenbarligen fungerar, säger Lönn.
Det är blandat med ungt och nytt i boxarna och att ligga runt 20 hästar är lagom.
- Det är en tuff bransch och det är lagom att ligga på den nivån och sedan är det ju så att man blir ju äldre också, säger 59-åringen.

Stolt pappa
Han behöver inte vara orolig för framtiden. Sonen Linus har visat sig ha fallenhet för yrket och satsar helhjärtat på travet och är en av årets fyra Stig H-stipendiater.
- Jag måste säga att jag är en väldigt stolt pappa. Det är stort att få det stipendiet i den hårda konkurrens som råder. Det finns väldigt många yngre talanger inom det här yrket och det är jättekul att även många tjejer visar framfötterna och ta för sig mer och mer.
Om Linus ska ta över pappas rörelse är för tidigt att spekulera i, än så länge är det inte aktuellt.
- Nej, det är inget vi pratar om. Linus jobbar hos Fredrik Wallin och trivs jättebra och han vill och måste förkovra sig mer i detta tuffa yrke. Jag tycker att han har talang och känsla för det. Han har visat det som kusk flera gånger och jag vet inte hur många lopp han har sett på datorn, många är det i alla fall och jag tror att den nya generationen kuskar tittar mycket och tar in intryck.

Han ska räknas igen
På söndag åker Thomas till Rättvik med två formhästar som startat på GS75®.
- Jag tror mest på Cesar F.C. (GS75-1) även om jag gärna hade velat haft ett bättre läge. Han har tänt till på slutet och jag tror att anledningen är att vi har tränat honom lite tuffare. Vid segern på näst senast Örebro sa kusken Magnus A Djuse att hästen inte alls var lika tung i steget som tidigare. Sedan följde Cesar F.C. upp den segern med att vinna även gången efter på ett bra sätt.
- Cesar F.C. gillar att springa i ledningen och dit kommer han inte den här gången. Nu har han gjort flera bra lopp även bakifrån och jag tycker att han ska räknas. Han tävlade bra som tre och fyraåring och jag tycker att han är minst lika bra nu. Jag kommer inte att göra några ändringar.
Bakspår har även Mission Beach (GS75-7) och även här hade Lönn gärna haft framspår.
- Hon är väldigt effektiv i ledningen och tävlar väldigt bra när hästen utvändigt ligger nära. Hon har fin form och blir bättre för varje start. Hon har haft problem med brunst i sommar och fick pausa lite. Jag var lite överraskad att hon kunde vinna direkt i comebacken och sedan följde hon upp med en tredjeplats mot tufft motstånd. Mission Beach har lärt sig att tävla bakom hästar, men det är ingen häst man kan vara så offensiv med utan kusken får köra lite på chans. Jag tror att hon får svårt att vinna, kan hon vara trea-fyra är det bra, men jag tar gärna en bättre placering.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »