Orecchietti till salu

| 2022-11-11 16:04

En av våra gamla stjärnhästar Orecchietti är till salu. Han bjuds ut på Menhammar Onlinesales som avslutas den 20 november.

Vackre Orecchietti bjuds ut på Menhammars mixauktion. Foto; A.Lindblom

Vackre Orecchietti bjuds ut på Menhammars mixauktion. Foto; A.Lindblom

Nästa söndag, den 20 november avslutas Menhammars mixauktion online. En av hästarna som bjuds ut är en av våra gamla hjältar, Orecchietti.

Orecchietti ägdes som tävlingshäst av Travkompaniet och var en riktig stjärna. Med sitt lätta vägvinnande trav, han nästan svävade över marken, sprang han in över 4,3 miljoner en siffra som kunde ha blivit väldigt mycket högre.

Den superkapable hingsten galopperade bort sig i uttagningarna till både Kriteriet och Kungapokalen. Dessutom blev han skadad lagom till Derbykval. 

Orecchietti hade en otrolig steglängd samt ett lätt vägvinnande trav, han nästan svävade över marken. Foto; A.Lindblom

Orecchietti hade en otrolig steglängd samt ett lätt vägvinnande trav, han nästan svävade över marken. Foto; A.Lindblom

Seger direkt i debuten

Orecchietti vann direkt i debuten som treåring. Det blev totalt åtta segrar på fjorton starter under säsongen. Tyvärr galopperade han i uttagningsloppet till Kriteriet men vann sedan semifinalen till Breeders Crown och blev 6;a i finalen. Treårssäsongen avslutade han med seger i E3-revanschen och allra sist en målfotoförlust i Big Noonpokalen.

Sprintermästare

Det blev endast fem starter för Orecchietti som fyraåring. Han galopperade i uttagningslopp till Kungapokalen men vann sedan Fyraåringseliten både på Solvalla och Bjerke.

I Sprintermästarförsöket  svarade han för en riktigt stark prestation. Han travade 1.10,5 utvändigt om ledaren med en halv längd fram till vinnaren. Vinnare blev han sedan i finalen där han enkelt spurtade ner konkurrenterna över upploppet.

Tyvärr blev Orecchietti skadad före uttagningslopp till Derby vilket gjorde att det tog över åtta månader för honom att komma tillbaka. 

Vann Årjängs Stora Sprinterlopp

Som femåring växte Orecchietti in i den äldre eliten och blev inbjuden till Elitloppet. Det blev dessvärre ingen final för han blev fast med alla krafter kvar där han joggade i mål på 1.09,6!

Senare i Årjängs Stora Sprinterlopp blev han inte fast. Han vann efter att ha travat i den tuffa positionen utvändigt om ledaren och det med tussarna kvar i öronen.

Det blev hans största seger för även om han vann flera lopp efter det, satte skador stopp alldeles för tidigt på hans tävlingskarriär.

Små kullar

Då Orecchietti blev avelshingst såldes han tillbaka till Menhammar stuteri där hans första 32 avkommor föddes 2018.
Bland dem finns Europamästarfinalisten Doldis och det snabba med galopplystna stoet Debutante.

Treårskullen innehåller endast tio svenskfödda avkommor med bland annat Travkompaniets snygging Even Younger och Eau Mineral som vann i sin senaste start.

2019 till 2022 har Orecchietti endast sju avkommor registerade på ST. 

Orecchietti är den ende avelshingsten i Sverige efter From Above.

Menhammars mixauktion

Om en vecka, 18 november startar budgivningen på hästarna på Menhammars mixauktion. Auktionen avslutas på söndag den 20 november med en livesändning som startar kl 18:45 med första utrop kl 19:00. 

Orecchietti bjuds ut som katalognummer 13.

Här hittar ni auktionssajten.

 

Even Younger är en riktigt snygg son till Orecchietti. Foto; A.Lindblom

Even Younger är en riktigt snygg son till Orecchietti. Foto; A.Lindblom

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »