V75®: Andra raka för Brother Bill i ”Silverhästen”

| 2022-11-28 09:03

Storfavoriten Brother Bill tog andra raka inteckningen i Konung Carl XVI Gustaf Silverhäst.
Nästa år har Timo Nurmos stjärna chansen att bli tredje häst att ta hem ”Silverhästen” för evigt.

Brother Bill tog andra raka inteckningen i Konung Carl XVI Gustaf Silverhäst. Foto av Lars Jakobsson TR Bild

Brother Bill tog andra raka inteckningen i Konung Carl XVI Gustaf Silverhäst. Foto av Lars Jakobsson TR Bild

Konung Carl XVI Gustaf Silverhäst var huvudnumret när Solvalla bjöd på toppsport i novembermörkret på lördagen.
Brother Bill var storfavorit i V75-3 och den Timo Nurmos-tränade sexåringen gjorde inte favoritspelarna besvikna när han tog andra raka inteckningen i ”Silverhästen” som körts sedan 1960.
Magnus A Djuse kunde överta ledningen 1 300 meter från mål och sedan var i princip spänningen i loppet över.
Triumfen var värd 400 000 kronor och det innebar samtidigt att Brother Bill passerade åtta miljoner kronor insprunget i karriären.
- Han är väldigt bra, han är allround och man kan köra på alla sätt. En bra häst helt enkelt, sa den glödhete segerkusken.
Nästa år har Timo Nurmos stjärna chansen att bli tredje häst att ta hem ”Silverhästen” för evigt. Xanthe 1967 och Scandal Play 1998 har lyckats tidigare.

Dubbel för Djuse
Magnus A Djuse blev dubbelsegrare på V75 och han vann även finalen i klass II (V75-2) tillsammans med tredjehandsfavoriten Knutte Sting som var rejäl och vann enkelt trots att han fick göra grovjobbet själv i tredjespår sista varvet.
Oscar Berglund tränar fyraåringen som tjänade 220 000 kronor.

Honey Mearas bara bäst
En annan storfavorit som höll var Honey Mearas i finalen i Stoeliten (V75-1). Örjan Kihlström attackerade från fjärde utvändigt 600 meter från mål och det såg enkelt ut när Sveriges bästa sto fångade in täthästarna och gick ifrån till slut.
- Hon är väldigt säker på upploppet, kommenterade segerkusken nöjt.
Segern var värd 300 000 kronor och det var sjätte årssegern för det femåriga stoet på åtta starter.
Daniel Redén tränar stjärnan som passerade nio miljoner kronor intjänat i karriären.

Mellby Ivy från start till mål
Det krävdes fyra startförsök för att få i väg finalen av Diamantstoet (V75-4) och det var Evelina Månsson-tränade Mellby Ivy som tillsammans med Jörgen Westholm tog hand om ledningen från innerspåret och dominerade sedan hela vägen. 220 000 kronor var segern värd för tredjehandsfavoriten.
I silverdivisionen (V75-5) imponerade Charliebrown Effe som plockade ner ledaren Santos de Castella från tredje utvändigt. Antonia Di Nardo satt i sulkyn och tränar vinnaren gör Gennaro Casillo. Förstapriset 250 000 kronor.

”En blivande topphäst”
Finalen i bronsdivisionen (V75-6) bjöd på lördagens mest tajta upplopp där Akilles Face fick huvudet först i mål tillsammans med sin tränare Adrian Kolgjini. 220 000 kronor var segern värd för tredjehandsfavoriten.
- Om han är så bra som jag tror ska han duga alla dagar i en bronsdivision. Det finns mycket utveckling kvar och det är en blivande topphäst, sa Adrian Kolgjini.
En topphäst fick vi se som vinnare även i klass I-finalen som avslutade V75-7 då favoriten Imperatur Am visade en härlig inställning och avgjorde sista biten trots att han såg ut att ha mycket problem med aktionen på vägen. Magnus Teien Gundersen satt i sulkyn och tränar gör pappa Geir Vegard Gundersen. Även här var förstapriset 220 000 kronor.
7 rätt på V75 gav 2 393 kronor, 6 rätt 45 kronor medan det blev jackpot på 5 rätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »