Dubbla miljonsegrar till Åke Svanstedt

| 2022-11-28 09:12

Åke Svanstedt har haft ett strålande 2022 i USA.
I natt svensk tid tog stallet hem ytterligare två miljonsegrar.

Säsongen lider mot sitt slut på andra sidan Atlanten. I natt svensk tid avgjorde flera penningstinna lopp på Meadowlands strax utanför New York.
Åke Svanstedt lade beslag på finalen i Goldsmith Maid för tvååriga ston tillsammans med Bond och Ecurie D. vann finalen i TVG Open för den äldre eliten.
Bond körde han själv och det enkla segerreceptet var ledning från start till mål. Via en snabb avslutning var Bond utan motstånd på upploppet och kasserade in närmare 2,4 miljoner kronor.
Ecurie D. körde han inte själv utan överlät tömmarna till Dexter Dunn. Ecurie D. tog över ledningen efter 400 meter och släppte sedan inte någon av konkurrenterna i farlig närhet. Ecurie D. fick närmare två miljoner svenska kronor för sin seger. Ecurie D. har i år vunnit Arthur J Cutler Memorial och Breeders Crown tidigare och i och med segern i TVG Open har han travat in drygt sju miljoner i år. Detta var sista starten för året.
Stallet fick även med sig en andraplats i finalen av Valley Victory för tvååriga hingstar och valacker. Kimmeridgian avslutade starkt bakom Volume Eight och andraplatsen var värd över en miljon kronor.
Åke Svanstedt flyttade över till andra sidan Atlanten i slutet av 2013 och 2022 har han haft sitt mest framgångsrika år med flera storloppssegrar och stallet har kört in över 70 miljoner kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »