V86®: Att ”trav är trav” bevisades ännu en gång

| 2022-12-01 09:04

Det såg ut att bli en kväll med V86® utan större överraskningar.
Då slog dansktränade Enjoy Banker och Nicklas Korfitsen till och sopade bland kupongerna.
Inget system överlevde och spelad på 0,36 procent av systemen är den sexårige valacken en av tidernas största skrällar på V86®.
– Trav är trav! sa svensken Kenth Eliasson i Lindome som fött upp och äger hästen.

Storskrällen från Danmark Enjoy Banker som svenske Kenth Eliasson i Lindome fött upp och äger. Foto: Maiin Albinsson, TR Bild

Storskrällen från Danmark Enjoy Banker som svenske Kenth Eliasson i Lindome fött upp och äger. Foto: Maiin Albinsson, TR Bild

Solvalla arrangerade spelet V86® tillsammans med Åby på onsdagskvällen och det var fulla fält och hyfsad vinterklass på loppen.
Inför den sjunde avdelningen låg värdet på en ganska normal nivå med 712 kvarvarade system då det knallade till i loppet tillika ett försök i bronsdivisionen i STL.
Danske tränaren Bo Westergaards Enjoy Banker fick en lugn start från sitt bakspår och 600 meter från mål följde körande Nicklas Korfitsen med i ryggar. In på upploppet var Enjoy Banker snabbast och kunde ta sig förbi Hans Crebas och Gerben i sista stegen.
Segern togs på fina tiden 1.12,4 över 2014 meter autostart.
Kenth Eliasson i Lindome som har hästen i träning i Danmark fick 110 000 kronor för segern.
– Vad är det man säger… trav är trav! kommenterade Eliasson.
Körande Nicklas Korfitsen om segern:
– Vi trodde inte på någon chans alls på förhand måste vi ärligt säga. Men allt klaffade och vi hade mycket sparat när vi svängde in på upploppet.
 
Ännu en skräll
I efterhand avslöjades att det plingades upp för jackpot redan efter Enjoy Bankers seger.
Men som om det inte vore bog avslutades kvällen med ännu en skräll, nu på den andra arrangörsbanan Solvalla där Daniel Redéns Faeza Zet tog hem segern efter en mäktig långspurt för körande Claes Sjöström. En häst spelad på blott fyra procent.
På Solvalla spelades Timo Nurmos Midyat Zaz till stor favorit i fyraåringsloppet trots fem galopper på nio försök bakom sig.
Andreas Lövdal (fösteman hos Timo Nurmos) låg lite lågt tidigt i veckan men satte som han sa ”tio tummar upp” efter värmningen på banan under tävlingskvällen.
Den fyraårige valacken kändes fin och Lövdal körde därefter. Komfortabel seger efter ett tungt slutvarv.
– Han galopperade ju på upploppet senast och det var bara precis före mål som jag kunde känna mig lugn. Han kommer mer och mer och har ju en jättefin kapacitet men har inte riktigt tävlat som vi velat hittills, kommenterade Lövdal.

Storebror i amatörloppet
I amatörloppet blev det körning och strid varje meter. Karin Nilsson ville inte släppa ifrån sig ledningen med Västerbo Awesome och Mats Holmstedt ville dit med Campari.
Starke Campari tog över halvvarvet från mål och höll starkt till tredjeplatsen i loppet där hästarna längre bak i kön belönades.
Patrick Hedqvist hade torrast spurtkrut med nioårige valacken Scary Montreal och segern blev överlägsen. Örebros Thomas L Nilsson tränar nioåringen med 190 000 kronor på kontot. En storebror till Lucifer Lane som tjänat 4,1 miljoner.
Försöket i den näst lägsta klassen i STL, klass I-loppet, var kvällens godbit på V86-spelet med idel kända hästar i fältet.
Loppet blev dock inte vad publiken hade hoppats på spänningsmässigt.
Erik Adielsson körde Daniel Redéns Kash Keeper som återigen visade sig mycket effektiv i starten och blåste till ledningen på några steg.
Adielsson fick styra loppet som han ville med Kash Keeper och klev undan med Jerka Sting och Ruger som närmast sörjande.

Untersteiner inledde
På Åby fick Johan Untersteiner bestämma tempot i ledningen i fyraåringsloppet (V86-1) och höll undan med Steady Victory. Bakom vek Jeppe Juel ner på open stretch med överraskningen Great Shadow och var hyfsat nära segern.
Kusktalangen Gustav Johansson tog andra raka med italienfödde Capriccio d’Amore i ett lopp för hästar med upp till 245 000 kronor intjänat.
Från ett åttondespår satt fyraåringen i täten efter några hundra meter och det såg stabilt ut hela vägen för hästen Jerry Riordan fick i träning under hösten och nu är hundraprocentig med.
Fyraårige fuxvalacken Kövras Joker hade tagit samtliga sina segrar från ledningen inför onsdagen. Spår fyra i volten var emellertid illavarslande på förhand enligt tränaren André Eklundh.
– Det var väl fyfty-fyfty att han skulle kliva iväg. Men nu höll det. Planen var att hålla ett jämnt 14-tempo i ledningen för att göra det svårt för köhästarna, sa tränare Eklundh som kunde räkna in sjunde spetsvinsten med Kövras Joker.
Inget system överlevde alltså samtliga åtta lopp och det vankas jackpot nästa onsdag. Sju rätt betalade fina 34.355 kronor och sex rätt 1.106 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »