Inför V75® (jackpot): ”Det var väldigt glädjande att se startspåren”

| 2023-02-02 08:39

Fjolåret lägger gärna Anders Eriksson bakom sig.
Nu är hästarna friska igen och på lördag siktar han högt på V75®.
- Jag har två bra hästar som fått fina förutsättningar för att slåss om segern

Foto av Malin Albinsson/TR Bild

Foto av Malin Albinsson/TR Bild

Anders Eriksson är inne på sitt tredje år som proffstränare. Efter en bra start och en växande verksamhet drabbades han av sjukdom i stallet som slog ut de flesta hästarna och allt form försvann på bara några dagar.
- Det var jobbigt förstås. Jag valde att inte starta någon häst alls i somras, det tog drygt tre månader innan jag startade en häst igen. Dom fick träna på och ställdes inte av på något sätt, men jag ville inte stressa igång något utan lät det läka ut och så här i efterhand var det nog rätt. Det är skönt att ha förstående och tålmodiga hästägare och nu hoppas vi att vi ska kunna ge tillbaka, säger Anders Eriksson.
Det senaste månaderna har formen kommit tillbaka på allvar och sedan september månad har stallet tagit tio segrar på drygt 50 starter.
- Det känns bra och hästarna tränar starkt och presterar som jag hoppas att dom skulle göra när dom blev friska igen. Nu hoppas jag att vi kan jobba vidare och starta på så länge dom har form och det ser ljust ut inför resten av året också.
På lördag är det V75 på Solvalla och finaler kryddat med en jackpot som han ge en ensam vinnare hela 55 miljoner kronor.

Förutsättningarna stiger
Anders Eriksson har kvalat in två hästar och dessutom haft tur i spårlottningen.
- Ja, det var väldigt glädjande att se startspåren i söndags kväll och det gör att förhoppningarna stiger.
Först ut är 1 Everglo Lemon (V75-2) som vann sitt försök lekande lätt i Färjestad efter ledning från start till mål.
- Jag var jättenöjd med honom den gången och det fanns krafter kvar och han visade att han har lärt sig att öppna från start.
I starten efter travade Everglo Lemon också i ledningen, men fick ge sig kort före mål.
- Jag var ändå jättenöjd med honom. Han fick öppna tufft för att behålla ledningen och banan var krävande och han höll farten berömvärt hela vägen. Han hade fått det lite lugnt efter loppet på Färjestad och han kommer att vara ännu bättre den här gången med det loppet i kroppen. Han känns jättefin i träningen och allt tyder på en bra prestation.
Vill du avslöja taktiken?
- Från det här spåret så tänker jag ladda för att behålla ledningen och vill köra där. Jag kommer att lätta honom lite i balansen och sedan ska jag testa ett norskt huvudlag på honom i slutet av veckan, förhoppningsvis så kan han få en kick av det.
Hur sträcker sig dina segerförhoppningar?
- Jag hoppas och tror att vi är långt framme. Jag har blivit imponerad av Chitchat och han blir svårslagen, men vi har ett bättre läge och jag hoppas vi drar fördel av det.
2 Gaylord Am (V75-7, bilden) imponerade stort när han vann sitt försök efter ett tungt lopp.
- Det var en väldigt bra insats och han plockade fram löphuvudet och vann ganska lätt till slut på en bana som inte var helt optimal för honom.
Hur har han tagit loppet?
- Han känns fin och närmar sig toppformen på allvar. Han brukar vara lite seg efter uppehåll och nu har han några lopp i kroppen och en stigande formkurva.
Hur är dina taktiska funderingar?
- Han kan öppna ganska bra, men jag tror inte att vi kan ta ledningen härifrån. Hade vi haft fyra eller fem så hade jag nog chansat och laddat rejält med risk för att få ett tufft lopp.
Hur pass optimistisk är du bakom honom?
- Borups Victory är snabbare från start och det finns väl en del som talar för att han får överta ledningen och då blir han mycket svårslagen. Jag har en bra häst som är stark och kan hålla ett bra tempo länge. Får Borups Victory jobba hårt så stiger våra chanser förstås och jag har inte gett upp på något sätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »