Vegas Wania först ut i Margaretas Tidiga Unghästserie

| 2023-02-06 08:39

Tetrick Wania tog trav-Sverige med storm som tvååring.
Nu är det hans lillebrors tur.
Vegas Wania imponerade när årets första omgång i Margaretas Tidiga Unghästserie kördes på Solvalla.
- Deras mamma är hemligheten, sa superbrödernas uppfödare Riina Rekilä.

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Riina Rekilä blev känd för den svenska travpubliken när hon för två år sedan radade upp segrarna med Tetrick Wania. Den då tvåårige hingsten imponerade enormt när han tog fem raka segrar och trots galopp pulveriserade motståndet i Svensk Uppfödningslöpning. Nu har finländskan en ny unghäst av toppkvalité. Tetrick Wanias lillebror Vegas Vania slutade i fjol trea i Svensk Uppfödningslöpning och när han på lördagen gjorde första starten som treåring bärgade han enkelt segerchecken på 300 000 kronor i Margaretas Tidiga Unghästserie.
- Det är kul att sitta bakom honom. Han gör jobbet själv och det är bara att åka med. Han skulle ha kunnat gå mycket fortare men jag vill spara det, det är lite kallt och så där, sa Riina Rekilä efter att Vegas Wania tagit karriärens tredje triumf i femte starten från ledningen.
Mamma till Tetrick Wania och Vegas Wania är Random Destiny. Ett sto som tjänade 5,5 miljoner kronor på tävlingsbanan innan hon gick till avel och visade sig vara en supermamma. Utöver Wania-bröderna har hon även lämnat kanadensaren Walner, som efter en framgångsrik tävlingskarriär nu är eftertraktad avelshingst.
- Random Destiny är ett otroligt bra fölsto och var ett jättefint sto själv. Hon är min stjärna och den jag håller högst av alla hästar som jag har haft, sa Riina Rekilä.

Enkelt för Frustration
I loppet för treåriga ston infriade Mattias Djuses jättetalang Frustration favoritspelarnas förväntningar i händerna på Magnus A Djuse, loppet för fyraåriga hingstar och valacker såg Claes Sjöström-tränade skrällen Bugatti Hall som vinnare och bland de fyraåriga stona drog Johan Untersteiners Bikana Wine det längsta strået.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »