V86®: Miljonutdelning när Dallas briljerade på nytt

| 2023-03-30 10:37

Lysande på Solvalla senast. Nu gjorde han repris på V86®.
Dallas var ostoppbar igen och gav nytt prov på sin strålande form.
– Det är stort att vinna det här loppet, men det största av allt är att få se honom tillbaka, njöt Linn Strandqvist.

Dallas vinner på Solvalla igen. Foto av Lars Jakobsson TR Bild

Dallas vinner på Solvalla igen. Foto av Lars Jakobsson TR Bild

Fem hästar har Linn Strandqvist på träningslistan.
Dit räknas åttaårige fajtern Dallas. Förmodligen en av landets mest formstarka hästar. Efter att ha briljerat med överlägsen seger på topptid vid sitt senaste Solvallabesök, var Jägersrohästen på onsdagen tillbaka i huvudstaden för att tälja guld på nytt.
Att det var ett halvvarv längre denna kväll, när final i Solvallserien stod på agendan, verkade inte oroa valacken, liksom senast understödd av Jorma Kontio. Snabbt till ledningen från innerspåret och sedan fick konkurrenterna, tungt betrodda Corazon De B. inkluderad, nöja sig med birollerna. Återigen en strålande prestation av Dallas.
– Det är en helt fantastisk häst. Han gör mig aldrig besviken och ger alltid allt han kan. Han är i sitt livs form, kan man lugnt säga. Det var många som pratade om att han var en ”1600-metershäst”, men jag kände att han skulle visa dem i dag, vad jag visste…, sa Linn Strandqvist i vinnarcirkeln och tillade:
– Det är stort att vinna det här, men det största av allt är att få se honom tillbaka.
Ytterligare två finaler av Solvallaserien avverkades på Solvalla.
Björn Goop bärgade den första. Segervapnet stavades Brilliantsky. Ekipaget stod längst ut på vingen men hittade till täten redan vid ingången av första kurvan och svårare blev det inte. Säker viktoria för Brilliantsky som tog tredje segern i karriärens sjätte start.
Rivig upplösning av den sista finalen.
Balotelli Face hade anfört fältet länge och väl, men fick nu ta emot Real Scotchs massiva angrepp. Ingen ville ge sig. Men ledaren blev så illa tvungen i sista steget. Real Scotch grejade segern för sin tränare Johan Untersteiner.

Härlig comeback av Mellby Jinx – galopp för Admiral As
Mellby Jinx kan få en riktigt intressant säsong som femåring.
Den tidigare unghäststjärnan, som bland annat slutade trea bakom Francesco Zet i kriteriet, gjorde sin andra start för Daniel Wäjersten, men också comeback efter fem månaders frånvaro. Det slutade med en något överraskande seger.
Stor favorit i Gösta Bergengrens Minne på Bergsåker var annars Admiral As. Fjolårets elitloppshäst gjorde också han årsdebut, men fick det inte alls att stämma denna kväll. Stjärnan inledde med en tidig galopp, arbetade sig tillbaka, men ägnade sig på nytt åt fel gångart en stund senare.
– En häst kom ned en del på oss vid första galoppen, det var lite trångt, men samtidigt felade han in i den andra kurvan efteråt också. Han är speciell. På rakorna funkade det jättefint, men han krängde ned för mycket, sa kusken Mats E Djuse om Admiral As.
Mellby Jinx höll sig dock i trav. Valacken bjöds en perfekt resa i rygg på ledande Global Adventure, fick fritt i tredjespår in på upploppet och spurtade kvickt till vinsten, före Pinto Bob som blixtsnabbt sköt till invändigt.
– Vi fick ju ett bra spår och det löste sig väldigt bra, det blev ett fint lopp för hästen, men han var ändå rappare är vad jag hade förväntat mig. Jag har inte tänkt så mycket på matchningen än, men det finns lite femåringslopp att vara med i, han har ju fått en bra hårdhet av unghästloppen så han ska nog vara med och hugga lite, sa Daniel Wäjersten.

Guli Fantom – nu med sju raka segrar
Sju raka segrar. Det ståtar Guli Fantom med efter aftonens nya fullträff på Bergsåker.
Jörgen Westholms kallblod, som har en historia fylld med många galopper, verkar numera trava som en klocka och infriade favoritspelarnas förväntningar igen. Mer meriterat manskap fanns i kön, men var utan chans att komma nära. Guli Fantom anförde varje meter i försöket av Dubbelcupen.
Katalonia var på hugget direkt i comebacken.
Stoet från Lina Tallbergers stall hade inte startat på fem månader, men visade inga som helst tecken på ringrost. Snarare tvärtom. Katalonia var vesselsnabb bakom bilen, smattrade till ledningen för Daniel Wäjersten och höll säkert ifrån sig Elsztain i slutuppgörelsen.
Golden Guard trivdes över den dryga distans som Spelarnas Pokal på Solvalla bestod av.
Sjuåringen är nu obesegrad i två starter hos Sofia Aronsson. Stefan Persson i sulkyn, gjorde en överraskande manöver då han blixtsnabbt sände till ledningen med varvet kvar. Ett vinnande drag – Golden Guard var sedan ohotad.
Kvällens stora knall stod Listas Thaitanic för.
Bergsåkers Lars Holm står för träningen och Marcus Lilius fick hoppa in för tömföringen. Stoet, streckad på blott två procent av insatserna på V86®, avlossade spurtkanonen över upploppet och hann fram precis före mållinjen.
Det var en starkt bidragande orsak till miljonutdelningen på V86®. Sex system med alla rätt hittades.
Tre av dem var inlämnade i Finland och ett i Stockholm. Övriga var ett andelssystem och en del av ett filspel spelade på ATG.se.
Åtta rätt betalde 2 299 912 kronor, sju rätt 6899 kronor och sex rätt 339 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »