Solvalla tar över påskens V75®

| 2023-03-31 08:50

Det blir Solvalla som tar över påskens stora travdag av Rommetravet.
Hästsjukdomen kvarka gör att Rommes STL-tävlingar med V75® under påskdagen flyttas till Stockholm.

tortravet i påsk flyttas till Solvalla. Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

tortravet i påsk flyttas till Solvalla. Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Under onsdagen tog Svensk Travsport beslutet att flytta Rommetravets tävlingar söndagen 9 april till en annan bana.
Anledningen är konstaterad förekomst av kvarka på stallbacken i Borlänge – en smittsam luftvägsinfektion hos häst.
Svensk Travsport skriver i en pressrelease:
"Travtävlingarna med V75® (multijackpot och deltävling i Paralympiatravet) söndag 9 april, påskdagen, som skulle gått på Romme flyttas till Solvalla.
För STL-tävlingarna påskdagen 9 april så flyttas samtliga propositioner i sin helhet från Romme till Solvalla. Startanmälningarna sker nu i helgen fram till söndag 2 april klockan 12.
Redan vid startanmälan är det Solvalla som gäller. De hästar som redan hade hunnit anmälas till Romme har automatiskt flyttats med till de nya propositionerna, och kvarstår i dessa propositioner tills vidare. Tränare som vill ångra en startanmälan måste i så fall göra det innan deadline på söndag 2 april klockan 12."

– Vi har valt att arrangera STL-tävlingsdagen på Solvalla. Vi utvärderade ytterligare några tänkbara alternativa banor i den här delen av landet, men allt sammantaget bedömer vi att Solvalla passar bäst för den här STL-tävlingsdagen under påskhelgen, säger Svensk Travsports sportchef Robert Karlsson i pressreleasen.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »