En solig och varm Travkompanidag

| 2023-05-22 12:50

I lördags hade Travkompaniet sin egen VIP-dag på Yttersta och Menhammar. Det blev en härligt solig och varm dag när stallets hästar fick träffa några av sina alla delägare. Dessutom fick de som var på plats bli först att stifta bekantskap med en ny häst till stallet.

Forever Yours var nöjd över lördagens uppmärksamhet och morötterna. Foto: A.Lindblom

Forever Yours var nöjd över lördagens uppmärksamhet och morötterna. Foto: A.Lindblom

Dagen började med kaffe och dopp på stallbacken där vi fick höra allt om stallets hästar.
En av våra tränare Pasi Aikio berättade lite om de hästar som han har ansvaret för. Då Lisa Skogh hade åkt för att tävla på Gävletravet fick hennes sambo och medarbetare Reko Seppä berätta om deras hästar.

Nykvalade Futurity och Forever Yours visades upp under förmiddagsfikat och såg ut att trivas över att få lite extra uppmärksamhet och kanske framförallt matas med morötter. 

En ny häst till stallet

Nästa programpunkt var kanske dagens mest spännande då en ny häst presenterades till stallet.
Tvååriga toppstammade stoet G.B.G Postponed (e. Maharajah och Way Out West) visade upp sig från sin bästa sida av Reko Seppä. 
Stoet kommer att tränas av Lisa Skogh.

Travkompaniets leasar tävlingsrätten för G.B.G Postponed som kommer att få en utförligare presentation senare.
Vi hälsar henne varmt välkommen till vårt stall!

Stallets nya häst, G.B.G Postponed kikade sig nyfiket omkring. Foto: A.Lindblom

Stallets nya häst, G.B.G Postponed kikade sig nyfiket omkring. Foto: A.Lindblom

Guidning, körning och korvgrillning

Under förmiddagen fick de som ville prova på att köra häst på rakbanan. Forever Yours och Pink Elephant fick helgjobba med några träningspass framför några nya kuskar.

Pasi Aikio guidade runt där kanske störst intresse var stallets fina tvååringar, Garnish, Great Ruler och Great Old Dance.

Förmiddagen på Yttersta avslutades med grillad korv med tillbehör innan det var dags att åka vidare till Menhammar. 

Daniel Olsson visade runt på Menhammar med Who's Who i bakgrunden. Foto: A.Lindblom

Daniel Olsson visade runt på Menhammar med Who's Who i bakgrunden. Foto: A.Lindblom

Derbyvinnarna, Who's Who, Maharajah och From Above

Dagen fortsatte på Menhammar där Daniel Olsson guidade runt. Här fick vi också träffa en av mångas favorit, Who's Who som såg väldigt förvånad ut över en sådan stor beundrarskara.

Något som vi tycker är lite extra noterbart är att han går i en hage med pappa Maharajah på en sidan och morfar From Above på den andra, alla Derbyvinnare!
Finns det något annat ställe där man kan få se samma sak?

Men i hagarna bredvid Maharajah fick vi se två Derbyvinnare till, Readly Express och Calgary Games som i år har fått sina första avkommor.
Längst bort i raden av några av travets superstjärnor gick Nuncio.

Något av "sötchock" var de två små ljuvliga kallblodsfölen som stoet Rackarungen hade vid sin sida. Det ena var hennes eget, ett hingstföl efter Bork Odin men det andra, ett stoföl efter Järvsö Björn, hade hon adopterat då dennes mamma, Laxvilja tragiskt dött efter fölningen.  

Eftermiddagen avslutades med kaffe med dopp i Menhammars Hall of Fame fylld av fantastiska bilder, prispokaler och hästutrustning från några av stuteriets alla stjärnhästar.

Till slut var det redovisning av den traditionella tipstävlingen. I år kanske tävlingen var lite för lätt för vi hade fyra som hade alla rätt. Men den som var närmast på utslagsfrågan och därmed vinnare var Thomas Åkerberg som vi gratulerar.

Därmed var Travkompaniets dag slut för den här gången och vi tackar alla som kom.
Varmt välkomna tillbaka!

Vi avslutar med att tacka det proffsiga teamet på Yttersta, grillmaster Rolle Davidsson och Daniel Olsson på Menhammar, STORT TACK!

Här skolas det in nya kuskar. Foto: A.Lindblom

Här skolas det in nya kuskar. Foto: A.Lindblom

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »