Inför V75 (lördag & söndag): Sju raka för Tasselaars obesegrade talang

| 2023-05-25 08:26

Treårige Novato kommer till Solvalla i helgen som obesegrad efter sju starter.
- Det är en väldigt talangfull häst och han har inte gjort ett fel i hela sitt liv, säger tränaren Dion Tasselaar.

Foto av Mikael Rosenqvist, TR Bild

Foto av Mikael Rosenqvist, TR Bild

Dion Tesselaar är en av de mest framgångsrika tränarna i Nederländerna. I stallet finns ett 40-tal hästar och Tasselaars signum är att han plockar fram högklassiga unghästar på löpande band.
- Vårt upplägg fungerar bra och vi har fått chansen på fina hästar och då är det lita lättare att jobba, säger Dion Tasselaar.
Prispengarna i Nederländerna är låga i jämförelse med Sverige och framför allt med Frankrike och han räds inte att åka om han har hästar som duger.
- Det är tufft i Frankrike och många hästar från Europa. Travet i Sverige är fantastiskt fint och det är tufft där också och framför allt den här helgen som väntar, samtidigt är det en härlig upplevelse som jag ser fram emot väldigt mycket.
Under elitloppshelgen har stallet hästar till start på V75® både lördag och söndag. Hästen som tilldrar sig mest intresse är 3 Novato (V75-4, söndag, bilden) som är obesegrad efter sju starter. Treåringen jagar en miljon kronor i finalen i Breeders Course för hingstar och valacker.
- Det är en fantastiskt fin häst som har skött sig klanderfritt varje gång och aldrig riktigt varit bottnad. Han känns fin i träningen och blir bara bättre och bättre och allt verkar bra med honom inför det här loppet.
Är han startsnabb?
- Ja, han kan öppna snabbt och jag ser honom gärna i ledningen, men jag vet inte hur fort konkurrenterna kan öppna och vad de har för taktik.
Hur mycket tror du på honom?
- En hel del, han har inte förlorat ännu och uppträder som en stjärna så jag tror på en bra chans.
Finns det något som oroar?
- Det ska väl vara resan då som är ganska lång, men han har rest tidigare utan problem så det är inget jag ser som något större problem.
Du kör själv 5 Daniel Hazelaar i samma lopp, hur bra är han?
- Han är också en väldigt bra häst, men inte lika bra som Novato. Daniel Hazelaar vann på ett bra sätt senast och utvecklas hela tiden. Han är ganska snabb från start och får vi ett bra lopp så kan han vara trea-fyra.
Vi håller oss kvar på söndag, 1 Gio Cash (V75-6) har ett lopp i kroppen, hans status?
- Den är bra och han är på väg uppåt i form. Han var mycket tränad innan årsdebuten senast, men det blev en snabb avslutning och han blev slagen på speed. Nu är han rappare i benen och har ett perfekt spår. Gio Cash är startsnabb och min plan är att ta ledningen och sedan köra där. Jag hoppas en del på honom också.
En häst till ska avhandlas och det är 9 Riet Hazelaar (V75-1, lördag) som var strålande som tvåa senast?
- Jag var väldigt nöjd med henne. Det var första riktiga loppet på länge och hon har tagit det bra och ska vara ännu bättre den här gången och det lär behövas. Hon möter väldigt många bra hästar och har ett läge som gör att hon är lite utlämnad. Jag tror på en bra prestation och det blir spännande med Dexter Dunn som kusk.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »