Inför V75®: Kan leda Harpers hela vägen

| 2023-05-26 08:32

Han kommer från överlägsen seger i årsdebuten och har totalt nio segrar efter tolv starter.
Den förmodade ledaren kan bli svårfångad i kraftprovet Harper Hanovers lopp.
- Jag är väldigt förväntansfull, säger segerstaplarens kusk.

Foto av Hesteguiden/TR Bild

Foto av Hesteguiden/TR Bild

Imperatur Am (V75-7) har bara missat pallen en gång, i Svenskt Travderby, och då fick han chansen för sent och spurtade i mål som sjua på pigga ben. Efter sig i mål hade han bland annat Kentucky River, som bär favoritskapet i lördagens huvudnummer på Solvalla – Harper Hanovers lopp över tre varv. Där är Imperatur Am en av två hästar på den främsta volten, 20 meter före Kentucky River och 40 meter före hästar som Aetos Kronos och Moni Viking. För att nämna några av topphästarna i startlistan.
- Med få hästar på start är det lättare för tilläggshästarna att komma in i loppet, men jag har en bra häst som aldrig har varit ”helt i källaren”. Han har väldigt hög toppnivå och vi är väldigt nöjda med honom i träningen, så det ska bli väldigt spännande att se hur han står sig i ett sådant här lopp, säger kusken Magnus Teien Gundersen om femåringen, som tränas av hans far Geir Vegard Gundersen.

”Ska bli otroligt spännande”
Imperatur Am avslutade fjolåret med att spurta hem en klass I-final på Solvalla och efter vinterträning som flutit på utan bekymmer årsdebuterade han i början av maj med mycket enkel seger från ledningen. Det är den positionen som hägrar även den här gången.
- Eftersom vi står start för vi försöka utnyttja att vi har lite försprång, men under loppets gång tar de in bakifrån och det blir till slut den starkaste som vinner. Jag är väldigt förväntansfull på hästen, han är väldigt bra, men det är otroliga hästar med i loppet. Alla med starka hästar siktar på det här loppet sedan förstapriset höjdes. Men det ska bli otroligt spännande.
En miljon kronor väntar på vinnaren i Harper Hanovers lopp.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »