Evartti grejade finskt guld i Elitkampen

| 2023-05-28 21:34

Finskt segervrål i Elitkampen.
Kuskstjärnan Santtu Raitala sträckte körspöet mot skyn efter att ha anfört varje meter med Evartti.

Finskt i Elitkampen genom Evartti och Santtu Raitala. Foto av Lars Jakobsson TR Bild

Finskt i Elitkampen genom Evartti och Santtu Raitala. Foto av Lars Jakobsson TR Bild

Senast ett finskt bidrag vann Elitkampen var när Polara triumferade 2017.
Nu var det dags igen. Det lilla tolvåriga kraftpaketet Evartti visade sig ostoppbar när ”kallblodens elitlopp” avgjordes under söndagen.
Segerreceptet var lika enkelt som väl beprövat, Evartti blixtrade till ledningen från ett andraspår bakom bilen och höll den positionen ohotad hela vägen till mål. Norske Tangen Bork, som gjort loppet i rygg på ledaren, fick fritt spelrum över upploppet och närmade sig men var utan chans att ta sig farligt nära. Vinnarens landsman, Parvelan Retu, som gjorts till knapp favorit, hade en galopp på vägen men återkom starkt för att bärga bronspengen.
– Det finns många storbildsskärmar på innerplan här, jag kollade hela tiden efter de andra men det är svårt att veta vem man ska köra emot… Evartti, han är en så fin häst, en superhäst. Han njuter av alla människor som är här i dag och tittar på honom, sa Finlands ledande kusk Santtu Raitala som var märkbart lycklig efter segern värd en miljon kronor.
Evartti vann loppet på 1.20,4 över 1640 meter autostart. B.W. Rune var bästa svenska häst som fyra.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »