Inför V75® (jackpot): ”Startsnabb och perfekt läge”

| 2023-05-30 09:14

Dancing Days var mer eller mindre utdömd som tävlingshäst.
Hos Stephanie J Werder har hästen hittat tillbaka och kan vinna V75® på lördag.
- Hon är mycket startsnabb och har ett perfekt läge och jag tror på henne, säger tränaren.

Foto av Mikael Rosenquist TR Bild

Foto av Mikael Rosenquist TR Bild

Elitloppet är startskottet för en intensiv tävlingsperiod där topploppen avlöser varandra. Lördagens omgång på V75® skulle ha avgjorts på Mantorp, men på grund av att Virussjukdomen EHV-1 härjar på stallbacken är tävlingarna flyttade till Eskilstuna som får ta över en mycket smakrik meny med Ina Scots Ära och Östgötaloppet som toppar. Dessutom var förra lördagens omgång relativt lätt och ingen utdelning på fem rätt vilket innebär att omgången kryddas med en jackpot där en ensam vinnare kan bli drygt 53 miljoner rikare.
Jägersroamatören Stephanie J Werder väljer att ta den dryga resan från Malmö till Eskilstuna med Dancing Days som är perfekt matchad i klassen.
- Ja, hon står perfekt inne i loppet, det är 200 kronor tillgodo innan hon hade fått tävla i en högre klass. Jag hade detta lopp att välja på eller ett lopp i Tingsryd om ett par veckor. Nu kändes hon så pass bra i ett jobb på fredagen och då valde jag detta. Tack och lov fick vi ett bra spår och det underlättar.
För den breda travpubliken är Stephanie J Werder relativt okänd. Ändå tillhör landets bättre montéryttare och har även kört en del sulkylopp med framgång. Hon bedriver en mindre rörelse med fyra hästar på träningslistan och har ett jobb utanför travet.
- Jag har precis börjat ett nytt jobb som känns jättespännande. Jag jobbar med marknadsföring på Lyckegård och jag har en fulltecknad almanacka. Jag tycker att det är bättre att ha ett fåtal hästar med kvalitet än kvantitet.

Har bara vagn i loppen
Att Dancing Days startar på V75 är en bedrift i sig, det såg inte tränaren för ett drygt år sedan.
- Nej, hon var dålig och vi hittade inte riktigt varför. Jag har haft henne i 1,5 år och inledningen var trist. Till slut upptäckte vi att hon hade borrelia och ont i hela kroppen. Tack och lov svarade hon bra på behandlingen och sedan har det gått raka vägen med henne.
Vad är det för typ av häst?
- Det är en riktig madame och det är hon som bestämmer, ett tufft sto med egen vilja, samtidigt är hon väldigt kapabel. Om du börjar driva henne med körspöet så stannar hon, så visst är hon speciell.
Hur tränas hon?
- Sedan december månad ridtränas hon bara. Enda gången hon har en vagn bakom sig är i tävlingar, även när vi värmer henne innan loppen så rider jag henne.
Vad är hennes främsta egenskap?
- Snabbheten. Hon är oerhört kvick, en riktig sprinter.
Hur värderar du segerchansen på lördag?
- Förutsättningarna är de rätta. Hon är mycket startsnabb och har ett bra spår och kusk. Hästen kändes väldigt fin i sista jobbet och jag måste vara lite optimistisk.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »