V86®: Click Bait bäst i Bergslagsloppet

| 2023-06-01 07:47

Han fick inte vara med i Elitloppet.
I stället blev det Bergslagsloppet.
Där avgick Click Bait med segern sedan han dundrat till ledningen in i första sväng.

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Startskottet för STL Sommartrav gick på Lindesberg på onsdagen och publiken på den idylliska sommarbanan fick avnjuta såväl strålande försommarväder som högklassig travsport. Huvudloppet, som i och med Svensk Travsports satsning på sommartravet i år fått gulddivisionsstatus, hade samlat ett starkt startfält. Gooner tog initialt ledningen från innerspår men när Click Bait kom farande in i första sväng hade han inget att sätta emot och galopperade. Väl i spets var det spel mot ett mål och Click Bait stack undan till säker seger före en årsdebuterande Hell Bent For Am.
- Att sitta bakom den här är så njutbart som det kan bli att köra häst, får man köra den här har man nått sitt crescendo, sa kusken Per Lennartsson om Stefan Melanders topphäst.
- Han är exceptionellt härlig för han gör alltid sitt. Han är startsnabb, travsäker och man kan placera honom var man vill i loppen. Han vinner inte alltid när han möter de bästa men han gör alltid sitt bästa.
Click Bait, som varit med i Elitloppet tidigare men inte fick någon inbjudan till årets upplaga, vann på kilometertiden 1.11,0 över 1 640 meter med bilstart och fick för det 150 000 kronor.

Förvånad över spelfördelningen
Ytterligare fem avdelningar på V86 utgjordes av lopp ingående i Svenska Travligan och i klass II skrällde det rejält. Tvåprocentaren Blauer Max serverades ett fint lopp i rygg på ledaren och när luckan kom till slut spurtade han enkelt förbi framförvarande ekipage.
- Jag lägger inte så stor vikt vid spelet och trodde väl inte att han skulle vara favorit, men två procent var extremt lågt, kommenterade hästens tränare och kusk Oskar J Anderssons.
I kallblodsdivisionen prickade Eirik Höitomt starten perfekt med Fakserling och väl i spets var det inte som helst bekymmer för den Thor Borg-tränade femåringen att ta sin femte raka seger.
- Hans utveckling är helt enorm. Teamet runt hästen har gjort ett väldigt bra jobb, sa segerkusken.
Thor Borg tog även hem diamantstoet då Nelsonbrighteagle vann i händerna på Tom Erik Solberg,
Katja Melkkos Go Peppergirl ledde klass I från start till mål tillsammans med Kaj Widell och detsamma gjorde Per Lennartssons Corazon De B. i bronsdivisionen.

Chestnut starkast i långa loppet
I långloppet blev det favoritseger genom Daniel Redén-tränade Chestnut, som kördes till ledningen från 20 meters tillägg, stod emot segerstaplaren Bold Knicks försök att utmana och gick undan till säker triumf i sin speciella stil.
- Han kändes fin hela vägen och var inte tom i mål. Det är en jättetrevlig häst det här. Han har kanske inte den bästa tekniken men är en häst som verkligen vill göra vad han kan och alltid försöket till 100 procent. Det känns också som att han har fått till tekniken lite bättre i år och utvecklats på alla vis, sa mannen i sulkyn, Örjan Kihlström.
Det kördes även ett ungdomslopp inom ramen för V86 och det vanns av André Eklundh-tränade Jalapeno K. och Simon Helm.
De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86 fick för det 88 026 kronor. Sju rätt delade ut 731 kronor och sex rätt 64 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »