V64®: Gotlandssmycket till Jennifer Persson

| 2023-06-02 10:43

Jennifer Persson tog på torsdagen hem Gotlandssmycket efter en mäktig insats av Notorius Zon.
- Jag är uppväxt här och hela min familj är här, så det känns väldigt extra, sa segerkusken.

Jennifer Persson tog hem Gotlandssmycket. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Jennifer Persson tog hem Gotlandssmycket. Foto av Maria Holmén/TR Bild

Den 24:e upplagan av damloppet Gotlandssmycket fick se en överlägsen vinnare. Emma E Johansson-tränade Notorious Zon startade med nummer elva bakom startbilen och fick en tung inledning i tredjespår innan Jennifer Persson kunde placera honom utvändig om ledande Fosbury Zet. Det bekom inte femåringen. I slutkurvan var ledaren slagen och när skuggande Bugatti Veyron såg ut att blanda sig i segerdiskussionen stack i stället Notorious Zon undan till överlägsen seger.
- Det var så klart jättekul att få en inbjudan till det här loppet och extra kul när Emma frågade om jag ville köra den här hästen. Emma förtjänar all cred i dag för det är hon som har satt hästen i så fantastiskt skick och då är det lätt att vara kusk, sa Jennifer Persson.
Vinnaren är numera Solvallalicensierad proffstränare och när hon återvänder till fastlandet gör hon det med loppets exklusiva hederspris, ett halssmycke i guld och diamanter föreställande en travbana och värderat till 14 000 kronor.

Båth hundraprocentig
Svante Båth inledde tävlingskvällen med seger för Karma Mearas utanför V64 och sedan tog hans Global Mearas hem ett rivigt Digger Crowns Minneslopp. Super Nice och Dragster mätte krafterna i startrutningen och den kampen vann invändige Super Nice. Men det kostade 1.07,5 de första 500 meterna och när upploppet nalkades tröt krafterna för ledaren och utvändigt travande Global Welcome kopplade grepp. Dragster kom med en stark slutstöt från ledarryggen och närmade sig, men Global Welcome sträckte på sig och vann säkert.
- Det är en jättefin häst. Han har inte gjort så många starter de senaste åren så han har säkert en hel del kvar att hämta. Han känns riktigt fräsch och fin och löpsugen är han också. En jättehärlig häst att köra! sa Ulf Ohlsson om den forne unghäststjärnan som hunnit bli åtta år.
Övriga lopp på V64 vanns av Volitare ExpressDaylightMahadour och jätteskrällen Paintitblack A.O. De som hade markering för samtliga vinnare på V64 fick för det 161 672 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »