Inför V75® (lördag & söndag): Dubbla storlopp för Gocciadoro

| 2023-06-08 07:46

I helgen väntar dubbla nordiska storlopp.
Alessandro Gocciadoro kan vinna båda.
Enligt den italienske topptränaren har hästarna han selar ut i Jämtlands Stora Pris och Oslo Grand Prix aldrig varit bättre.

Foto av Maria Holmén/TR Bild

Foto av Maria Holmén/TR Bild

I Elitloppet blev det en sjätteplats för Vivid Wise As. Stallkamraten Vernissage Grif slogs ut i försöket efter att ha galopperat från start. I de senaste upplagorna av Jämtlands Stora Pris har det gått bättre. Vernissage Grif har vunnit loppet två år i rad och utöver hästens imponerande prestation bjöds publiken i fjol på en spektakulär upplopps-show. Redan 100 meter från mål höjde Alessandro Gocciadoro båda armarna i skyn och vilt vinkande och applåderande lät han Vernissage Grif sköta sig själv in i mål. Om det blir segergest även i år avgör Always Ek (V75-6), som enligt sin tränare kommer till Östersund i absolut toppform.
- Han har vunnit grupp I-lopp under sin karriär och tagit flera segrar på Vincennes, men jag vill ändå påstå att han är bättre just nu än vad han någonsin tidigare har varit. Senast i Rom så slog han nytt banrekord och den tid (1.09,8/1 640 auto) han gick den dagen gjorde han med lätthet, säger Alessandro Gocciadoro till sulkysport.se.
Sjuåringen gör sin andra start i Sverige. Förra året galopperade han som fastlåst på innerspår i slutkurvan av Åby Stora Pris. På lördag startar han med nummer nio bakom bilen.
- Startspåret är jag nöjd med och får han en bra resa i det här loppet så är jag trygg med att han kommer stå för en riktigt bra prestation.

”I sitt livs form”
På söndag är det Bjerke som arrangerar V75® och huvudnumret är Oslo Grand Prix med cirka en miljon kronor till vinnaren. Titelförsvararen Stoletheshow bär favoritskapet, men Alessandro Gocciadoro har en stark utmanare i Banderas Bi (V75-7). I sin senaste start vann han tröstfinalen av Gran Premio della Lotteria på fina kilometertiden 1.09,4 - två tiondelar snabbare än Vernissage Grifs segertid i stora finalen.
- Jag räds inte uppgiften för det finns så mycket kraft i den här hästen. Hanterar han bara resan till Norge väl så kommer han prestera på en hög nivå, säger Alessandro Gocciadoro.
Spår åtta bakom startbilen är inget önskespår, men inte heller något som får Alessandro Gocciadoro att ge slaget förlorat.
- Han har fått ett dåligt startspår, men jag tror faktiskt att hästen är i sitt livs form. Det är en väldigt stark häst som inte är beroende av någon speciell position. Får jag chansen kommer jag söka mig fram utvändigt om ledaren så fort som möjligt, men annars klarar han av att anfalla bakifrån också.

Laddar mot ledningen
Alessandro Gocciadoro har fler spännande hästar till start inom V75 både på lördag och söndag. Dessa kommenterar han enligt nedan till sulkysport.se:

Lördag
Doctor Gio (V75-1) är en väldigt stark häst vilket han bevisade senast i Gävle. Den här gången kommer jag köra honom med skor av två anledningar. Dels för att jag vill spara lite på hans hovar, men även för att han kan öppna snabbare från start när han tävlar med skor och jag kommer göra ett försök att nå ledningen. Lyckas vi inte med det vill jag ha positionen utvändigt om ledaren för det är inget som hästen räds över huvud taget. Just det här med att han kommer gå med skor nu är ingen stor sak utan han har gjort många starka insatser även med skor. Det finns många hästar som är betydligt mer påverkade av att behöva tävla med skor än vad Doctor Gio är.
Bon Jovi Jet (V75-3) var jag inte alls nöjd med senast på Vermo. Vi hittade ett litet sår på honom efter loppet som kan ha satt ner honom, men allt är bra nu igen och hästen tränar starkt. Jag tycker inte man ska döma honom på senaste insatsen utan det här är en stark häst som vunnit många lopp och som ska kunna hävda sig i klassen. Från ett bra utgångsläge kommer jag göra ett försök att nå ledningen så får vi se efter det sedan hur jag ska lägga upp loppet om vi lyckas ta oss dit.

Söndag
Clarissa (V75-4) trampade sig senast på Åby och var inte alls sig lik den dagen. Gången innan på Färjestad kändes hon helt underbar och jag är säker på att hon ska kunna prestera på samma nivå här som hon gjorde den dagen. Spår sju är inget som hindrar henne då hon inte är beroende av någon speciell position och jag är säker på att hon kan hävda sig bra i det här loppet.
Synergy (V75-5) tycker jag gick väldigt bra i Sweden Cup. Han fick aldrig fritt spurtutrymme i finalen och gick i mål med sparade krafter. Hästen kan öppna väldigt snabbt och även om han har snabba hästar på insidan så kommer jag göra ett ordentligt försök att nå ledningen eller komma ner i rygg på ledaren.
Doge As (V75-6) var en av mina bästa treåringar under fjolåret och slutade trea i finalen av Orsi Mangelli. Hästen har haft problem med andningen, men nu har vi äntligen kommit till rätta med de problemen. Han är inte beroende av någon speciell position och jag vill ge honom en god upplevelse här för han kommer säkert vara ännu vassare nästa gång.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »