V86®: Uppvisning av Racing Brodda i Guld

| 2023-06-08 07:50

Ledningen var segerreceptet i Åmål där samtliga vinnare på V86® vann från tätpositionen.
Racing Brodda imponerade när hon hade uppvisning i Gulddivisionen för Magnus A Djuse på tiden 1.11,9.
– Jag ryckte tussarna i sista sväng och fick ett väldigt bra svar. Då stack hon undan och kändes fin, sa Djuse om stjärnstoet som tränas av broder Mattias.

Foto av Malin Albinsson TR Bild

Foto av Malin Albinsson TR Bild

Åmål var värd för onsdagens V86® men travfesten kom av sig när ett dödsfall inträffade i den sjätte avdelningen. Kort efter start hände något med Rulle Roc som enligt kusken Per Lennartsson inte blev kontaktbar. Hästen stannade och föll ihop död på banan varpå loppet blåstes av.
– Det var något som brast. Redan 100 meter innan hästen stannade förstod jag att det inte skulle gå väl. Det kan hända oss människor också att något inne i kroppen brister. För mig är det ingen fara men för kretsen kring hästen är det förstås väldigt tragiskt, sa Per Lennartsson.
Rulle Doc, som tränades av Oskar J Andersson, blev sex år och sprang in 397 200 kronor.
– Jag mår inte alls bra just nu. Det här var en häst som alltid var pigg och glad och älskade livet. Nu tvingas vi åka hem utan vår kompis. Jag har varit med om något liknande en gång tidigare som anställd, men det här var första gången det hände mig som tränare, sa Oskar J Andersson.

Trippel för Goop och världsrekord av Samedi
Loppet kördes om som sista lopp på V86 som blev favoritbetonad den här kvällen. Faktum var att samtliga vinnare vanns från ledningen på 800-metersbanan. Björn Goop tog tre segrar och fick en ny chans i den sjätte avdelningen med Belgique, som hade galopperat när loppet blåstes av. Nu skötte sig hästen prickfritt och öppnade snabbt från springspåret till ledningen. Carl Johan Jepson utmanade över upploppet med Iconic och blev närgången till slut, men Belgique höll undan precis.
Innan dess hade Björn Goop först vunnit med Samedi i V86-2, som faktiskt slog världsrekord för femåriga och äldre ston på 800-metersbanan med tiden 1.16,8 över distansen 3280 meter. Goop sände Samedi tidigt till ledningen och ryckte undan med några längder genom slutsvängen. Över Åmåls korta upplopp på 105 meter var det sedan ingen som kunde hota.
– Hon tvekade i själva startögonblicket men när hon sedan kom iväg öppnade hon ganska bra. Sedan var hon väldigt stark och klarade distansen på ett bra sätt. Hon var duktig och rejäl, berömde Goop.
Bakom egentränade Head Of State snuvade Goop konkurrenterna på ledningen när hästen öppnade mycket snabbt och tog hand om ledningen. Sedan hade Head Of State inga problem att hålla undan till en lätt seger.

Dyrköpt överlägsen seger
V86 inleddes med att storfavoriten Par View tog årets första seger för Kim Eriksson efter att ha öppnat snabbt och tagit ledningen in i första kurvan. Sedan hade den Erik Killingmo-tränade hästen inga problem att glida ifrån till en smått överlägsen seger på tiden 1.14,3/2480a. Förstapriset var 125 000 kronor.
– Han är läcker och var ännu läckrare sista varvet. Det fanns krafter kvar, sa Kim Eriksson som dock fick tre dagars avstängning och 8250 kronor i böter för snäv körning som grovt stört medtävlare (High Flyer) till galopp.
– Det var tajt i första sväng, kommenterade High Flyers kusk Erlend Rennesvik.

Uppvisning av överlägsen Racing Brodda
I kallblodsloppet, V86-3, blev det en mycket lätt seger för omgångens största favorit Kinge Svarten som tog tredje raka fullträffen tillsamman med Vemund M Drolsum.
Och i Gulddivisionen, V86-4, bjöd Racing Brodda på en häftig uppvisning när hon bollade med konkurrenterna. Det blev en rejäl körning inledningsvis där hon öppnade snabbt till ledningen, innan Test Drive kördes offensivt och pressade sig förbi ut på den första långsidan. Men det var bara temporärt då han släppte omgående när Magnus A Djuse gled ut med Racing Brodda och fick direkt återta kommandot. Sedan stod toppstoet i en klass för sig och svarade för en topprestation när hon ryckte undan genom slutkurvan och vann överlägset. Segertiden blev 1.11,9/1680a, och förstapriset var 150 000 kronor.
– Jag ryckte tussarna i sista sväng och fick ett väldigt bra svar. Då stack hon undan och kändes fin. Det var stabilt och bra hela vägen, sa Magnus A Djuse.

Ytterligare spets och slut-vinnare gav jackpot
Spets och slut var även segerreceptet för André Eklundh-tränade Theycallmesixten, som höll undan i V86-6, samt Immigrant Am, som lyckades hålla upp ledningen från innerspåret i den avslutande avdelningen och då var mycket vunnet. Den Ulf Stenströmer-tränade hästen såg jättefin ut i täten när han enkelt gled undan till slut för Dwight Pieters.
Åtta rätt på V86 gav 1 265 kronor, sju rätt gav 19 kronor och det blev ingen utdelning på sex rätt. Därmed blir det jackpot på V86 nästa onsdag då omgången avgörs i Tingsryd. Enligt ATG:s beräkningar kommer det då att ligga elva miljoner kronor i potten för åtta rätt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »