Inför V75®: Enorm insats senast – läge för repris igen

| 2023-09-13 08:24

Han svarade för en enorm insats senast när han vann på nytt banrekord efter en våldsam öppning.  Nu har Comes With Age pole position för att kunna ta en ny seger på V75®. – Hästen var fantastisk senast och läget med innerspår nu är hur bra som helst. Det ser väldigt lovande ut, säger tränaren Stefan P Pettersson.

Foto: Mikael Rosenquist / TR Bild

Foto: Mikael Rosenquist / TR Bild

Mantorp-hästen svarade för en riktig ”håll käften-prestation” senast på Bergsåker när han vann i imponerande stil på 1.09,8/1640a i Silverdivisionen. Detta efter en ursinnig öppning där första 500 metrarna travades efter 1.05,7. Comes With Age fortsatte i ett stenhårt tempo och varvade på 1.09,4. Då trodde nog de flesta att det skulle bli väldigt trötta ben över upploppet. Men hästen bara gled undan i suverän stil för Örjan Kihlström och vann på nytt banrekord på Bergsåker.

– Det var bara helt fantastiskt. En del säger att man inte ska överdriva när hästarna springer i ledningen och går bra tider, men öppnar man 1.05 och står emot hela vägen som han gjorde så är det inget annat än en otrolig prestation. Det är sällan man ser så snabba öppningar och att de fortsätter i det tempot, säger Stefan P Pettersson. Och tillägger:

– Han sprang nytt banrekord och Bergsåker är heller inte den snabbaste banan.

Såg du en sådan prestation komma innan loppet?

– Han var ju svinbra på Hugo Åbergskvällen när han vann på 1.09,9 men sedan galopperade han på Åby gången efter. Men då var det inget hästproblem utan ett arrangörsproblem som var orsaken till galoppen. Hästen hade mycket krafter kvar när han galopperade i ledningen i sista sväng och det var en kvarts miljon som gick upp i rök där.

Hur har hästen tagit senaste loppet?

– Han har tagit det bra. Han har bara fått lätta jobb och tränat på hemma på rakbanan men känns jättefin. Hästen har stabiliserat sig och utvecklats väldigt mycket i år och funkar skitbra helt enkelt. Örjan kör honom fantastiskt och hästen har sprungit 1.09-tider tre gånger nu på de senaste fem starterna. Får han fortsätta vara fräsch och fin så duger han i Gulddivisionen i vinter, säger Stefan.

”Hoppas att han står pall för det igen”

Men innan Comes With Age tar klivet upp in i högsta klassen så väntar ännu en start i Silverdivisionen på lördag. Det handlar om den avslutande avdelningen på V75 som avgörs i Eskilstuna. Comes With Age startar från innerspår bakom startbilen över kort distans, och man kan anta att tränare Pettersson jublade när han fick se startlistan.

– Innerspår är hur bra som helst och som jag bedömer det är han både stabil och säker och väldigt snabb ut. Så det ser lovande ut och jag hoppas såklart att han ska kunna leda runt om igen. Men märrarna som han möter har mycket pengar på sig och det kan bli att alla kör mot min häst från det här läget.

– Men det försökte de ju med senast och jag hoppas att han står pall för det igen. Vi ändrar ingenting utan han går som tidigare barfota runt om, med helstängt huvudlag och jänkarvagn igen, säger Stefan P Pettersson.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »