V86®: Enkelt vidare i Breeders’ Crown

| 2023-09-14 08:50

Hon har fortfarande inte fått in den där riktiga fullträffen. Kanske kommer den i säsongens sista stora årgångsfinal? På onsdagen gick Aurelia Express enkelt vidare till semifinal i Breeders’ Crown när hon vann ett försök på Jägersro.

Aurelia Express. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Aurelia Express. Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild

Tvåa i Svenskt Travoaks, femma i Breeders' Crown och Stochampionatet och fastlåst med rubbet sparat i Derbystoet. Timo Nurmos-tränade Aurelia Express är etablerad i kulltoppen men har ännu inte tagit hem någon stor årgångsfinal. Sista chansen kommer i Breeders’ Crown, dit vägen går genom nio uttagningsomgångar. Den sjätte i ordningen avgjordes inom V86 på Jägersro och i avdelningen för fyraåriga ston stod Aurelia Express pall för favorittrycket sedan hon övertagit ledningen efter ett halvvarv. Det hårdnade till den sista biten sedan Organzza fått fritt från ledarryggen men Aurelia Express höll säkert undan med det norska huvudlaget oryckt.

- Med facit i hand kanske jag skulle ha dragit lite hårdare från 700 och in, men hon var jättefin i alla fall. Det var inte så länge sedan hon var här och gick tuffa lopp, så därför kändes det lite skönt att kunna köra lite långsamt med henne en bit och speeda till slut, sa segerkusken Stefan Persson.

Sjunde segern i åttonde starten

Det blev favoritseger från ledningen även i Breeders’ Crown-loppet för treåriga ston genom italienska flygmaskinen Ester Degli Dei. Med Robin Bakker i sulkyn tog Paul J P Hagoort-träningen hand om ledningen och därifrån klev hon ifrån motståndet till karriärens sjunde seger i åttonde starten.

Bland de treåriga grabbarna var Roger Walmann-tränade Flotilla (Thomas Uhrberg) starkast sedan Thomas Uhrberg kört till ledningen från spår åtta bakom startbilen och i loppet för fyraåriga hingstar och valacker blev det också spetsseger genom Stefan P Pettersson-tränade Joe Dalton och Kevin Oscarsson.

”Ruggigt snabb i benen”

På Solvalla kördes Höstfavoriten för treåringarna och i stoavdelningen blev det enkel favoritseger för Kinglet Bird. Örjan Kihlström skickade den flyfotade damen till ledningen och därifrån vann hon utan att behöva visa hela sitt register.

- Hon är ruggigt snabb i benen, riktigt bra! Det är en riktig tekniker och hon jobbar på med styrkan i sanden. Det känns som det är en riktigt bra häst, kommenterade tränaren Daniel Redén.

Höstfavoriten för hingstar och valacker kördes utanför V86 och där ledde Timo Nurmos-tränade Kojak Sisu från start till mål tillsammans med Mats E Djuse.

Jackpotmiljoner i potten

Reijo Liljendahls Pure Muscle tog andra raka segern över kort distans när han i händerna på Ulf Ohlsson utklassade motståndet från ledningen hemma på Solvalla.

- Han var fin i dag. När han får ledningen är han en annan häst, konstaterade Reijo Liljendahl.

Övriga lopp på huvudstadsbanan vanns av Diederik Meilinks Rocky Brodde (Claes Sjöström) och Timo Nurmos Dacathlon (Magnus A Djuse).

Åtta rätt på V86 delade ut blygsamma 571 kronor. Potterna för sju och sex rätt frös inne och därmed hägrar en dubbeljackpot på V86 nästa onsdag. Då kan en ensam vinnare med åtta rätt håva in 17 miljoner kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »