V64®: Banrekord med gott om sparade krafter

| 2023-09-15 09:35

En startgalopp kostade finalplatsen i Derbystoet. Revanschen kan komma i Breeders’ Crown. På torsdagen joggade O’Mara Zon hem ett uttagningslopp på banrekord i Boden.

Trots att Stochampionatsvinnaren Joy Sisu var med i startfältet spelades O’Mara Zon till dunderfavorit på V64. Det visade sig att spelarkollektivet var rätt ute. Efter ett halvvarv fick Daniel Wäjersten ta över ledningen med sitt högkapabla sto och kort senare kom Joy Sisu fram som första häst i andraspår. Men någon duell blev det inte. O’Mara Zon stod i en klass för sig och dundrade undan till överlägsen seger på 1.12,5 över 2 140 meter med autostart – banrekord för fyraåriga ston på Bodentravet.

- Synd att hon hoppade i derbyförsöket... Hon var väldigt fin i dag och verkar hålla formen bra, sa Daniel Wäjersten sedan han vänt upp efter mållinjen.

Segern var värd 110 000 kronor och därmed passerade fyraåringen två miljoner kronor insprunget.

- Hon var med redan i Drottning Silvias Pokal och har rest mycket under året, men hon är väldigt fin. Det var mycket krafter kvar i dag.

Fyra gånger Wäjersten

Det kördes ytterligare tre uttagningslopp i Breeders’ Crown, där de fyra främsta kvalificerade sig till semifinalerna, och Daniel Wäjersten dominerade även avdelningen för treåriga hingstar och valacker. Där vann hans Global Escape med Mats E Djuse, före Daniel Wäjerstens egen styrning Kuiper.

- Det var en fin häst att köra. Jag tycker att han har visat att han är riktigt bra och han infriade mina förväntningar. Det kändes som att det fanns gott om kräm kvar också, sa Mats E Djuse.

I loppet för de fyraåriga grabbarna triumferade Daniel Wäjersten på nytt. Sedan han fått överta ledningen varvet från mål höll Heartbeat Thunder säkert undan in i mål.

- Han springer och sover lite men han håller den där halva längden in i mål ändå, men jag hann faktiskt bli lite orolig, sa Bergsåkertränaren, som även tog hem snabbloppet med Rome Pays Off.

Dubbel för Salmela

Bland de treåriga stona dansade Petri Salmelas Tactical Lady U.S. undan från ledningen, för första gången utan skor på hovarna.

- Hon är duktig och växlar upp mycket i ledningen. Bakom hästar är hon trög och vill inte springa som hon kan. Hon kändes riktigt fin i fjol också och har utvecklats hela tiden, sa kusken Mika Forss.

Petri Salmela fick även se sin Jamie Sisu (Ulf Ohlsson) vinna inom ramen för V64, som delade ut blygsamma 62 kronor för sex rätt. Potterna för fem och fyra rätt frös inne och delas i stället ut under fredagen då alltså en jackpot hägrar på V64.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »