V75®: Sambons stjärna bjöd Djuse på åktur

| 2023-09-18 09:06

Luv You Schermer svarade för dagens prestation på V75®. Femåringen var minst sagt löpsugen med jänkarvagn, barfota runt om och helstängt huvudlag. - Det blev väl kanske väl bra effekt med helstängt, konstaterade kusken Magnus A Djuse.

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Favoriten Luv You Schermer kördes offensivt till ledningen och var sedan helläcker när han rusade ifrån konkurrenterna i V75-2 i händerna på Magnus A Djuse. Segertiden blev fina 1.11,7 över 2 140meter autostart.

- Det är bra för klassen. Han var så bra som vi trodde, men det blev väl kanske väl bra effekt med helstängt. Det blev väl lite stumma ben sista 200, konstaterade Magnus A Djuse.

Luv You Schermer tränas av segerkuskens sambo Susanne Frang som inte var överraskad av den femårige hingstens uppvisning.

- Det kändes som det gick fort och jag visste han skulle vara bättre än senast, sa hon. Kolgjini visade kyla

Boli You S.M. överraskade i V75-1 efter en mycket kall styrning av Dante Kolgjini, som valde att sitta kvar i tredje utvändigt på sista bortre långsidan när hästar anföll bakifrån. In mot upploppet kom sedan luckan som på beställning och sexåringen visade upp en vass speed till säker seger.

- Jag hade ett dilemma om jag skulle köra upp i dödens, men han fick ett tufft lopp senast och jag ville hellre chansa, sa segerkusken. Storebror Adrian Kolgjini tränar vinnaren.

Favoritseger från ledningen blev det även i V75-3 sedan Ulf Ohlsson kört resolut till spets med Reijo Liljendahl-tränade Ringo Adore. Fyraåringen hade en het Sparky’s Dream utvändigt och fick aldrig dämpa tempot.

- Han har både styrka och snabbheten, han är fin.

Bejublad hemmaseger i V75-6

Without A Doubt svepte fältet från fjärde utvändigt på sista bortre långssidan och såg stenklar ut när han tappade travet över upploppet i V75-4. Men tillsammans med kusken Malte Handfast lyckades femåringen hålla ihop travet och undvika passgång över mål.

- Det kändes bra tills sista hundra då han tappade stilen, sa lärlingen som ska representera Sverige i Lärlings-EM på Malta 29 oktober. Patricia van der Meer tränar vinnaren.

Danao Degli Dei blev svaret i V75-5 och fyraåringen svarade för en rejäl prestation utvändigt ledaren. Alessandro Gocciadoro tränar skrällvinnaren och i segersulkyn satt Mika Forss.

Ledningen var en effektiv i det vackra höstvädret i Eskilstuna och i V75-6 blev det en bejublad hemmaseger för överraskningen Nunja, det fyraåriga stoet fixade sjunde årssegern på 13 starter.

- Hon sprang undan på ganska lätta ben. Det blev lugna gatan, jag var angelägen komma till ledningen där hon är obesegrad, sa kusken och tränaren Markus B Svedberg.

Löpsugen tioåring

Tioåriga Dear Friend gick utvändigt ledaren i stenhårt tempo i silverdivisionen som avslutade V75 på imponerande 1.10,1 över 1640 meter autostart i debuten regi Daniel Wäjersten.

- Jäklar vilket intryck, det var en ruggig prestation, sa segerkusken Erik Adielsson.

Favoriten Comes With Age inledde i ledningen i ett rasande tempo (1.05,4 första 500) och ledde tills 250 meter kvar då en galopp förstörde dagen.

Gulddivisionen var placerad utanför V75® och det blev en säker favoritseger för Admiral As som följde upp segern i Åby Stora Pris senast på bästa sätt i händerna på Örjan Kihlström. Segern var tredje raka i regi Daniel Redén.

Sju rätt på V75 gav 318 851 kronor till 66,67 vinnande system.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »