Inför V86®(dubbeljackpot): Heta chanser för Hamre

| 2023-09-19 13:12

Det är dubbeljackpot i V86® Xpress som delas mellan Bjerke och Solvalla. Frode Hamre selar ut nio hästar på miljonspelet – och har flera heta chanser på förhand. – Vi har väldigt fina hästar med och jag tycker att det är tre av dem som har riktigt bra chans att vinna. Men jag har även några som jag vill varna lite för, säger den norske championtränaren.

Eftersom det inte blev någon utdelning på varken sju eller sex rätt förra veckan på V86®, har vi en saftig dubbeljackpot att spela om på onsdag. Det finns 17 miljoner kronor i potten för åtta rätt och det är Bjerke och Solvalla som delar på omgången.
Frode Hamre har hela nio hästar till start på miljonspelet, och vad passar väl då bättre än att känna den norske championtränaren på pulsen. Vi når Frode Hamre på telefon när han söndag eftermiddag sitter i bilen på väg till tävlingarna i Klosterskogen. Då har han dessförinnan hunnit med att köra träningsjobb med flera av hästarna som startar på onsdag på hemmabanan Bjerke. Frode Hamre har full form på stallet och hans hästar har vunnit väldigt mycket lopp i år och här har han med flera hästar som har många segrar i sina resultatrader.
– 4 Cool Trix (V86-1) har varit fantastiskt bra och inte förlorat på länge, han har sju raka segrar nu. Senast var han ute förra söndagen på Bjerke och vann lätt där på 1.11,5 och var nästan okörd på det. Han gick jobb igår (lördag) och kändes fortsatt jättefin. Det är en häst med väldigt bra egenskaper som går över alla distanser och han är snabb från start. Det är inte säkert att han får ledningen här, men jag tycker att han ska ses med bra chans oavsett hur loppet blir kört. Jag tror väl ändå att han blir släppt till ledningen och det är den säkraste av mina vinnare. Det är min bästa chans i omgången, säger Frode Hamre som dock höjer ett varningens finger för stallkamraten i samma lopp.
– 5 Daddy Pop (V86-1) tränar riktigt bra och har fin form, men har haft otur på slutet. Näst senast krokade han ihop med sulkyhjulet i en konkurrent och galopperade. Annars tror jag att han hade varit med i Derbyt. Senast var han med i olyckan när Åsbjörn Tengsreid åkte i backen och då såg han faktiskt rätt så bra ut i det läget. Så spelarna ska veta att hästen har bättre form än resultatraden. Han är rätt så bra den här och det är bra distans i honom.

”Är en vinnarhäst – en av mina bästa chanser i omgången”
I den tredje avdelningen på V86 har Hamre med två hästar även där, och dessa är favorit respektive andrahandare i skrivande stund.
– 4 Fine Wine Fashion (V86-3) är en vinnarhäst som har radat upp segrarna och senast vann hon väldigt kontrollerat. Hon ser fortsatt väldigt fin ut och har en bra uppgift här. Hon är snabb ut och kan leda hela vägen  Vi fortsätter med barfota och jänkarvagn. Hon är den bästa chansen av mina två i loppet och en av mina bästa i hela omgången.
– 9 Fashiononthehill (V86-3) är också en vinnartyp men när han springer bakom hästar så springer han och vrider sig och är lite mer komplicerad. Han har bra kapacitet men jag hade trott mer på honom från ett framspår.

”Gick danskt rekord för ett sto på 2600 meter”
Även i den femte avdelningen på V86 tränar och kör Frode Hamre favoriten, samt har ytterligare en häst till start.
– 6 Dionne (V86-5) har varit ute i tuffa gäng, både i Jarlsberg Grand Prix och i Stoderbyt senast. Hon var lite trött och sliten efter det men är nu pigg och glad igen. Senast hon startade över sprinterdistans var i Jarlsberg och där sprang hon 1.11-tider två gånger. Nu är det kort distans igen vilket är en fördel och hon har tränat fint senaste veckan. Hon tillhör en av de som kan vinna loppet, säger Hamre.
– 9 Hercomes Gardenia (V86-5) var väldigt bra förra tisdagen då hon satt i femte ytter och avslutade väldigt bra. Men hon var jättefin även näst senast då hon vann och gick danskt rekord för ett sto på 2600 meter. Då vann hon med många längder. Nu går hon upp i klass och jag blir lite överraskad om hon skulle vinna, men hästen är fin och avslutar alltid bra.

”Nu blir det skygglappar på – är bäst av mina tre”
Den norske championtränaren avslutar med att ha med tre hästar i den sjunde avdelningen på V86. Frode Hamre tycker att det är en het chans, och så varnar han för en av de andra hästarna.
– 2 I.D.Excellent (V86-7) förlorade lite överraskande förra fredagen. Jag trodde att hon skulle vinna då och var lite besviken. Hon gick ändå 1.11,5 och har fin form och är ute över rätt distans här. Hästen är snabb från start och det blir barfota runt om igen. Men jag är nöjd om hon kan vara fyra, femma.
– 4 Skate Trix (V86-7) har vunnit många lopp och han gör det bra varje gång. Han är alltid med där framme och kämpar och är helt okej från start. Han tränade nu på morgonen idag (söndag) och såg fin ut. Kanske att vi lägger på honom ett par skygglappar nu när det är sprinterdistans. Han har gått med norskt huvudlag tidigare. Jag tycker att det är min bästa chans av mina tre hästar i loppet. Garderar man Miss Pepper så ska han med.
– 9 A Perfect Dutchess (V86-7) avslutade väldigt bra på full distans senast och det var i loppet som stallets hästar blev etta, tvåa och trea. Hon har bra form och skulle det bli tokkörning här så ska hon passas. Det blir barfota igen och jag tycker inte att hon är helt borta, säger Frode Hamre.
Vilka är dina bästa chanser i omgången?
– Jag tycker att det är Cool Trix, Fine Wine Fashion och Dionne.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »