Inför V86® (dubbeljackpot): Startsnabb krydda i jackpotjakten

| 2023-09-20 09:21

Norska mästarinnan provade senaste vingarna mot eliten. Nu har Miss Pepper en enklare uppgift. Rune Flaskerud har förhoppningar på det startsnabba stoet.

Jackpotfeber när en norsk-svensk omgång av V86®Xpress står på menyn.
Efter att utdelningen uteblivit på såväl sju som sex rätt förra veckan, beräknas en ensam vinnare kunna kamma hem 17 miljoner kronor under onsdagskvällen.
En häst som lär få en hel del av bläcket på kupongerna är 8 Miss Pepper (V86-7). Sexåringen tillhör Norges bästa ston och har tagit hem guldet i norska stomästerskapet de senaste två åren och kommer med till synes strålande form.
– Ja, i den formen som hon är i nu och sett till det som hästen har visat i år, så måste vi ha ”god tro” på henne denna gången, säger tränaren och ägaren Rune Flaskerud, amatörtränare med blott tre hästar i stallet.

Blixtsnabb från start – men fick åttondespår
På senare tid har Miss Pepper testats mot tuff konkurrens.
För tre starter sedan besökte hon Solvalla för Sto-EM och senast, under den norska derbydagen, var hon ute mot eliten i Karsten Buers Minneslopp. Då belade hon fjärdeplatsen bakom namnkunniga motståndare som Feydeau Seven, Power och Stoletheshow.
– Hon mötte ju väldigt bra hästar senast och höll på ett fint sätt, så på det sättet gjorde hon det bra. Hon har sett fin ut ett tag och ser lika fin ut i träningen, säger tränaren som tillägger:
– Hästen går väl ned lite i motstånd till den här gången, i alla fall sett till senast. Så vi tycker det ser bra ut. Hon står lite vanskligt till, men hon har ju som sagt formen.
Det blev åttondespår bakom vingen nu, men Miss Pepper är väldigt snabb ut?
– Jo då, hon är ju det. Sedan finns det ju ett par andra hästar i loppet som också är snabba ut så vi får hur vi hamnar.
Men det är inte så att hon måste ha spets för att kunna vinna?
– Nej då. Hon vann ju NM förra året bakifrån så på det sättet är det inte något måste för hästen att hon ska ha ledningen.
Norskt huvudlag, jänkarvagn och skor på alla hovar har det varit på sistone. Inga ändringar?
– Nej, hon har gått bra med den utrustningen som hon haft ett tag, så vi ändrar inte på något.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »