V86®: Äkta hattrick för Frode Hamre

| 2023-09-21 09:50

Frode Hamre och Timo Nurmos hade flera fina chanser på förhand inför V86®. Den norske championtränaren blev värst med ett äkta hattrick som tränare – medan Nurmos fick se två imponerande vinnare från sitt stall. Favoriterna radade upp sig på miljonspelet och det blev återigen en dubbeljackpot på V86.

Bjerke och Solvalla delade på onsdagens V86® där Frode Hamre på förhand uttalade sig att han hade tre riktigt bra vinstchanser. Där var Hamre minst sagt ärlig när han satte dit ett äkta hattrick som tränare i hästarna Cool Trix, Fine Wine Fashion och Dionne – samtliga från ledningen. Cool Trix och Dionne körde han dessutom själv.
Omgångens största favorit gjorde sin plikt direkt i den inledande avdelningen. Frode Hamre satte straffsparken hur säkert som helst med sin egentränade Cool Trix. Segermaskinen, som nu tog åttonde raka segern, tog tidigt hand om ledningen och inledde med 1.10 första 500 metrarna. Han varvade på 1.13 och fick sällskap av Dragonfly in i slutsvängen, vilket var den enda häst som kunde följa med storfavoriten. Men mitt på upploppet lättade Frode Hamre på tömmarna och stack ifrån till en överlägsen seger med krafter kvar. Vinnartiden blev 1.13,0/2100a och fortsättning lär följa för den här jättefina hästen.

Fine Wine Fashion lika överlägsen som Cool Trix
Den norske championtränaren fick även se Magnus Teien Gundersen med säker hand styra in stallets andra storfavorit på V86, Fine Wine Fasion, i den tredje avdelningen. Det treåriga stoet öppnade snabbt bakom bilen till ledningen och fick sedan dirigera i ett moderat tempo. Hon gav inte grabbarna en chans och gled ifrån till en överlägsen seger över upploppet. Vinnartiden blev 1.14,/72100a.

Dionne fullbordade hattrick för Hamre
Frode Hamre fullbordade ett äkta hattrick på V86 när han satte dit favoriten Dionne i den femte avdelningen. Segerreceptet var samma där som i tidigare lopp, snabbt till ledningen och sedan var det bara stallkamraten Herecomes Gardenia som kunde hänga med över upploppet. Men Frode Hamre satt säkert upploppet ner och kunde räkna in en prydlig dubbelseger, där Herecomes Gardenia tog andraplatsen. Därmed blev det ett äkta Hattrick för Frode Hamre på V86 och han tränar även alla tre vinnarna själv.

Imponerande Nurmos-dubbel på Solvalla
Timo Nurmos dominerade på hemmabanan Solvalla och formen för stallet är minst sagt på topp, och hästarna ståtar totalt med en segerprocent på 36 procent. Nurmos har ett mycket fint treårigt sto i Granger som inte har varit sämre än tvåa på fem starter i karriären. Hon tog nu sin tredje seger och övertygade stort när hon genrepade inför kvalen till Svenskt TravOaks som äger rum söndagen den 1 oktober. Magnus A Djuse skickade stallskriket Graces Bird till ledningen och inledde i ett tufft tempo. Men när farten bedarrade efter ett varv lämnade Mats E Djuse tredje par utvändigt med Granger och avancerade fram utvändigt om ledaren varvet kvar. Granger gick sedan i närkamp med ledande Graces Bird över upploppet, och kopplade greppet kort före mål. En mycket imponerande insats på segertiden 1.13,4/2140a. Mats E Djuse har kört hästen i samtliga starter och är imponerad över det resliga stoet som lägger mycket mark under sig med sin vägvinnande aktion.
– Hon har känts fin i det här starterna och utvecklats fint. Det var annan vagn idag och urryckare och det blev inte sämre. Vi satt ju rätt bra där men samtidigt så dämpade de ganska så rejält så det var bättre att glida fram än att vara ute i spåren sista 800 metrarna. Hon gjorde det bra, berömde Mats E Djuse.

Miru Boko enorm på 1.10,4
En ännu mer imponerande insats svarade Nurmos-tränade Miru Boko för i den avslutande avdelningen. Även den hästen fick trava utvändigt om ledaren hela vägen – och den här gången i ett mördande tempo. Ledande Damon Hill Treb öppnade första varvet efter 1.09,9 och drog undan genom slutsvängen. I det läget såg Miru Boko ut att ha en övermäktig uppgift men Magnus A Djuse visste vad han hade i tömmarna. När han gav Miru Boko full anfallsorder inne på upploppet avslutade hästen fantastiskt till seger på tiden 1.10,4/1640a. Det var Miru Bokos femte seger i sjunde starten, och den fyraårige valacken har aldrig varit sämre än tvåa.

Perfekt för Michigan Bro
Balotelli Face drog till ledningen i den andra avdelningen och blev väldigt pigg i täten. Claes Sjöström låg raklång i sulkyn och brottades med hästen för att försöka lugna ner honom. Men det bar iväg i ett alldeles för högt tempo. Favoriten Kendall Jackson fick trava som första häst i andraspår, och i dennes rygg skuggade Michigan Bro. Magnus A Djuse kom fram i rygg på ledaren runt sista sväng, och vred ut in på upploppet. Samtidigt attackerade Michigan Bro via tredjespår. Balotelli Face höll emot strålande till kort före mål, men fick då kapitulera mot Kendall Jackson och mot Michigan Bro som tog sig förbi den sista biten. Det var den sistnämnda som tog hem segern för sin tränare Markus B Svedberg efter resan i andra par utvändigt.
– När det var 150 kvar kände jag mig ganska säker men de svarade invändigt och då var jag inte säker förrän den sista biten. Han gör ju alltid sitt bästa och försöker att göra det och då är det svårt att inte tycka om dom, berömde Markus B Svedberg.

Familjeseger för Erikssund
Henrik Larsson fick se familjehästen Cherieff Sund vinna den fjärde avdelningen efter en väl avvägd styrning av Mats E Djuse som bidade tiden i andra par utvändigt. Han angrep ute i spåren i utgången av slutkurvan, samtidigt som Björn Goop försökte rycka undan i ledningen med favoriten Jascal. Men Cherieff Sund spurtade vasst och fångade in Jascal kort före mål. Henrik Larsson både äger, tränar och har fött upp Cherieff Sund där han även hade pappan Reven d’Amour i träning, vilken var en stjärna och elitloppshäst på sin tid och firade stora framgångar för bröderna Larsson. Även på moderssidan går härstamningen tillbaka långt i tiden genom Erikssunds avelsston.

Jackson Avery drog sönder konkurrenterna
En svettig insats svarade Jackson Avery för i den sjunde avdelingen. Han öppnade bra men fick resolut svar av invändiga The Baron den första biten. Erlend Rennesvik bakom Jackson Avery gav sig dock inte utan tryckte stenhårt på och fick till slut ta över täten. Sedan ökade Jackson Avery bara och drog ifrån konkurrenterna i en helt överlägsen ledning. Favoriten Miss Pepper fick ett tufft lopp utvändigt om ledaren och var tidigt slagen. Men Jackson Avery drog konkurrenterna sönder och samman och trots att Skate Trix avslutade strålande till andraplatsen, var det en ”mil” fram till den överlägsna och imponerande vinnaren Jackson Avery.
Åtta rätt på V86 gav 1133 kronor och det blev ingen utdelning på varken sju eller sex rätt. Därmed har vi en ny dubbeljackpot att se fram emot kommande onsdag, då V86 Xpress delas mellan Åby och Solvalla.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »