Inför GS75®: I expressfart mot ny seger

| 2023-09-22 08:46

I sin senaste start hade No Limit Express uppvisning på V75®. På söndag när GS75® avgörs på Dannero jagar han en ny seger. - Hästen känns väldigt fin och ska ha en bra chans, säger tränaren Oscar Berglund.

Dannero är värd för Grand Slam 75® på söndag och i den avslutande avdelningen av miljonspelet dyker en färsk V75-vinnare upp. Oscar Berglunds 4 No Limit Express (GS75-7) lekte hem en seger i travets elitserie på Bergsåker i slutet av augusti. Från ledningen över lång distans var No Limit Express överlägsen sina konkurrenter.
- Han var riktigt bra och hade gott om krafter kvar. Det känns härligt att han numera får utdelning på sitt fulla kunnande, säger tränaren.
No Limit Express är sex år gammal och har kommit igång lite sent i karriären.
- Han är lite av en ”late bloomer”, som en hockeyspelare som kommer igång som senior. Hästen har varit väldigt omogen och behövt tid på sig och både jag och ägarna har varit tålmodiga. På sikt tror jag att No Limit Express kan kliva ytterligare en bit upp i klasserna. Efter segern senast är No Limit Express inkvalad till V75-finalerna på Solvalla 14 oktober.
- Han behöver en riktig genomkörare innan och jag hittade detta lopp och har haft sikte på det ett tag. No Limit Express känns jättefin i träningen och är där jag vill ha honom.
Hur värderar du segerchansen?
- Jag har en bra häst som står sig väl i klassen. Han kan öppna bra från start och kort distans är inga problem även om jag inte ser No Limit Express som någon sprinter. Det är en klasshäst och de brukar hantera det mesta. Ulf Ohlsson kör som han tycker och inget som jag lägger mig i och vi kommer för att vinna. Jag har stor respekt för Chitchat som är en mycket bra häst. Han har visserligen inte startat på ett tag, men Daniel Wäjersten hade knappast tagit ut hästen om den inte var i ordning.

Inga flyttplaner
Med sig i transporten har han även med sig kämpen 4 Dwayne Zet (lopp 3) som var svag senast.
- Han var inte till sin fördel och har fått ta igen sig lite. Han brukar sällan göra ett dåligt lopp och jag tycker att han ska ses med chans i det här loppet.
Oscar Berglund har varit ryktenas man vid flera tillfällen under året då han har förknippats med flytt till en större bana, men det är inte aktuellt för tillfället.
- Nej, jag har lagt det på is. Tiderna är sådana att det är tufft med inflation och höga räntor. Sedan har det löst sig så att jag får husera på den mark jag haft tillgång till tidigare. Jag har nyligen byggt en ny träningsbana, en sandbana på 700 meter och det ger mig ännu
större möjligheter att träna som jag vill och jag ser detta som en liten nystart.
För dagen står det ett 20-tal hästar i stallet och ett par av dem är mycket spännande.
- Jag har leasat Beacon Kronos och Magnificent Tooma av Daniel Redén och det är två hästar med kapacitet. Beacon Kronos är en mycket speciell individ och han är väldigt snabb, men också lite galen och man vet inte riktigt vad man har honom från dag till dag. Jag hoppas få till honom så han kan tävla kontinuerligt för då tror jag att det kan bli riktigt bra, det känns så i alla fall och han tillhörde de bättre som tre- och fyraåring i sin kull. Magnificent Tooma är mer gedigen och en riktig lagspelare och jag tror att han kommer att bli nyttig här uppe i norr.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »