Aktion mot Bengt Ågerup – får tillgångar frysta

| 2023-11-20 08:35

Travprofilen Bengt Ågerup är skyldig svenska staten miljardbelopp. Nu har Stockholms tingsrätt fryst tillgångarna i de misstänka trusterna på Cypern där Brixton Medical AB ingår och som i sin tur äger Stall Zet.

Det var i augusti i år som entreprenören, miljardären och Stall Zets grundare Bengt Ågerup försattes i personlig konkurs. Han beräknas att ha en skatteskuld på 1,6 miljarder kronor.
Tidigare i veckan avslöjade SVT:s Uppdrag Granskning Bengt Ågerups kopplingar till en trust på Cypern dit man misstänker att pengarna har flyttats.
Tidningen Expressen var därefter först med att rapportera att konkursförvaltaren Patrik Kalman bett Stockholms tingsrätt att frysa de tillgångar som finns i de utländska trusterna. Enligt Kalman, finns det skäl att tro att de tillhör Ågerup.
Beslutet gäller så kallad kvarstad, det vill säga att egendomen tillfälligt tas omhand, för samtliga aktier i de båda trusterna Dimio Holding Limited och Iremo Limited som äger travbolaget Brixton Medical AB. Travbolaget äger i sin tur Stall Zet där travtränaren Daniel Redén även är vd.
Svensk Travsport har valt att ännu inte agera i händelsen, men följer utvecklingen.
– Det är självklart inte positivt om travsporten kopplas samman med ekonomiska oegentligheter, har Svensk Travsports vd Maria Croon tidigare skrivit i ett mejl till facktidningen Travronden i vilket hon fortsätter:
– I dagsläget kan inte Svensk Travsport agera på de uppgifter som framkommit. Vi följer vad som händer, hur konkursförvaltaren agerar och hur det i så fall skulle kunna påverka verksamheten kopplad till travsporten.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »