GS75®: Skrällkavalkad på Färjestad

| 2023-11-20 08:38

Pang, pang, pang, pang! Skrällarna avlöste varandra på Färjestad. - Jag vet inte vad som hände, sa Peter Zadel som skrällde med 37-oddsaren Velocius Crowd One i GS75-6.

Färjestad-travet var värd för GS75® och söndagen bjöd på många överraskningar.
Global Billboard imponerade i GS75-1 när han fixade fjärde årssegern då han attackerade på bortre långsidan och sedan försvann ifrån konkurrenterna i sista sväng och över upploppet.
- De två framför krokade ihop i sista sväng och det såg bättre ut än vad det var. Jag vet att han går hela vägen och för oss var det tacksamt att det blev körning varvet kvar, sa tränaren och kusken Magnus Jakobsson.
Magnus Jakobsson kunde räkna in ytterligare en tränarseger i GS75-5 där Athletic Power höll undan knappt men säkert från spets tillsammans med André Bood. Call It Home var tapper tvåa efter en resa utvändigt ledaren.
Svenne Skugstad bjöd på en överraskning i GS75-2 tillsammans med Lannem Håkon som kördes till spets varvet kvar och sedan han bra kontroll i ledningen.
I GS75-3 skrällde Sofie Karlsson-tränade Marcia Griffiths tillsammans med Nicklas Nilsson. Spets och slut var segerreceptet för 24-oddsaren.

Jätteskrällar avslutade
Björn Goop lånade ut Bear Hope till Stefan Persson i GS75-4. Stefan var offensiv och styrde fram utvändigt ledaren varvet kvar och 500 meter senare kopplade andrahandsfavoriten greppet och försvann till en överlägsen seger.
Smajlis gjorde jobbet utvändigt ledaren och såg ut att vara på väg mot femte raka segern när han galopperade som klar kort före mål i GS75-6. I stället gick segern till Velocius Crowd One (streckad på en procent av insatserna på GS75) som avslutade vasst efter lucka från tredje invändigt tillsammans med Peter Zadel (bilden). 37-oddsaren fixade därmed andra tränarsegern för Björn Goop.
I GS75-7 blev det ännu en jätteskräll då 22-oddsaren Lady Vici vann från rygg ledaren och perfekt lucka över upploppet tillsammans med tränaren Marcus Hultman.
Inget system klarade sju rätt och det innebär jackpot till nästa GS75 i Rättvik med 3,7 miljoner kronor extra i de tre vinstpoolerna. En ensam vinnare med sju rätt får tio miljoner kronor.
Sex rätt på söndagen på Färjestad gav 129 503 kronor och fem rätt 3 909 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »