San Moteur sexa i sin Vincennes-debut

| 2023-11-20 08:43

Målet var en biljett till Prix d’Amerique. San Moteur fick nöja sig med sjättepriset i Prix de Bretagne i sin debut på Vincennes. - Lite sur på att vi inte var bland de tre, men nöjd med hästen, sa Björn Goop.

Prix de Bretagne är det första av fyra B-lopp där de tre främsta får en biljett till Prix d’Amerique. Björn Goop hade förhoppningar om en finalbiljett för sin stjärna San Moteur.
Efter en bra start där det svenska hoppet var trea ur volten hamnade San Moteur längre och längre bak i andraspår med hästar både på in- och utsidan. In mot upploppet var San Moteur sist av de felfria och trots att San Moteur flög lågt sista biten (1.01,2 sista 200 meterna) räckte spurten endast till sjättepriset.
Hussard du Landret, Hooker Berry och Hokkaido Jiel tog de tre Prix d’Amerique-biljetterna.
Segertiden för Hussard du Landret blev 1.12,0 och San Moteur noterades för 1.12,2 över distansen 2 700 meter voltstart. Förstapriset 590 000 kronor.

Siktar mot fler B-lopp
Björn Goop var samlad efter loppet:
- Han var jättefin och han kändes jättebra. Vi hade helst varit bland de tre, men sättet var precis det vi önskade, att ha fick lära sig temposkiftningar och även uppleva en omstart. Det vart ett annorlunda lopp, det brukar bli mer körning.
- Målet i dag var att ge honom erfarenhet och kanske kvala in. Nu åker han preliminärt hem i morgon, gör en start hemma och sedan provar vi det sista B-loppet. Vi får ta oss en funderarare. Lite sur på att vi inte var bland de tre, men nöjd med hästen, sa Björn Goop.
Lite senare berättade Håkan Arvidsson att Prix du Bourbonnais 10 december och Prix de Bourgogne 31 december kan bli aktuella att försöka kvala in till Prix d'Amerique. Sista chansen att kvala är Prix de Belgique 14 januari.
- Vi kan komma med på pengar, men vi vill helst kvala in och inte leva i ovisshet in i det sista. Det skulle också vara skönt om vi inte behöver köra för fullt i Prix de Belgique.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »