Firade Breeders-segern med en korv på en mack

| 2023-11-21 09:10

Hålla där... ….amatören Oscar Ginman från Kalmar, som i lördags satte proffsen på plats när han vann Breeder's Crown-finalen för fyraåriga hingstar och valacker tillsammans med A Fair Day.

Hur är känslan med ett par dagars distans?
– Jag går väl i ett lite rus ännu och jag hoppas göra det ett tag till. Det är fantastisk att få vara med på den här resan och det märks att det är många som gillar hästen.
Hur kändes det upploppet ner?
– Underbart, den känslan unnar jag alla som håller på med trav att få uppleva, det bara bubblar.
Du brukar inte sticka ut hakan så mycket, men i lördags gjorde du det, varför?
– A Fair Day kändes oerhört fin i semifinalen och hade en hel del krafter kvar. Nu var det lite tätare starter och det hade vi aldrig testat innan och jag hade en riktigt bra känsla att han skulle vara ännu bättre, säger Oscar Ginman
Du körde också som att du hade bästa hästen!
– Normalt sett brukar man se spöken ju närmare start man kommer, men den här gången var det annorlunda. För varje dag efter semifinalen som gick blev jag bara säkrare och säkrare på seger. Ärligt talat förstod jag inte hur vi skulle förlora.
Blev det något stort firande?
– Nej, vi stannade till i Norrköping och tog en korv på en mack. Det var en lång dag och man blir faktiskt lite tom och man vill bara hem, fira får vi göra senare.
Vad är A Fair Days storhet?
– Han har allt, sedan har han fått vara frisk och fräsch, han har aldrig blivit behandlad för någon skavank. Sedan gör Lisa (tränare och ägare Elisabeth Almheden) ett jättejobb, hon lägger ner massor av tid och ger omsorg och mycket kärlek till A Fair Day och lillebrorsan Maroon Day.
Finns det växlar kvar?
– O ja! Han går ganska nerdövad ännu, med bomull i öronen och fast huva Sedan har han aldrig tävlat i en amerikansk vagn heller.
Vad händer nu med A Fair Day?
– Tanken är att han ska få vila ett tag och sedan träna på i vinter. Det finns inte så många lopp för en femåring som tjänat nästan tre miljoner kronor. Hur som helst blir det tufft för honom, men han har utvecklats väldigt mycket på slutet och gått i mål med krafter kvar i flera starter på slutet och är inte sliten på något sätt. Hur som helst blir det väldigt spännande och jag tror och hoppas att resan fortsätter i många år till, säger segerkusken Oscar Ginman.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »