Inför V86®: Håller fina statistiken i sig för Liljendahl

| 2023-11-21 09:21

Reijo Liljendahls hästar vinner var tredje lopp. På onsdag selar han ut tre hästar på V86® och statistiskt sett vinner en av dem. – Jag hoppas att det blir så. Hästarna känns fina och jag räknar med bra insatser, säger Solvallatränaren.

Få starter, men med kvalité. Reijo Liljendahls hästar har vunnit 26 lopp på 96 starter hittills i år. Ett starkt resultat med tanke på att han bara har drygt 10 starthästar.
– Vi är nöjda och vi har flera fina hästar i stallet. Dom har tävlat bra och presterat starkt vilket vi är mycket tacksamma för och vi hoppas att det fortsätter så framöver, säger Reijo Liljendahl.
Nu är denna säsong på väg att ta slut och stall Liljendahl är laddat till nästa år.
– Flera av de bättre hästarna ska inte starta mer i år och ska nu prepareras för nästa år. Sedan har vi en del fina tvååringar och har även fått in några nya hästar som ser spännande ut. Vi har förhoppningar på att det ska rulla på bra även nästa år.
Det är inte bara i Sverige som Reijo har intressen. Han har under flera år ropat in hästar på auktion till hästägare i USA som tränas av Marcus Melander.
–Vi har ett mycket bra samarbete med familjen Melander. Dom är fantastiskt duktiga och det känns tryggt att ha hästarna där. Jag brukar åka dit några gånger om året och det är lika spännande och intressant varje gång. Det är fantastiska hästar att jobba med.
– Det har gått väldigt bra i år för hästarna i USA. Heaven Hanover vann Hambletonian Oaks och det är flera som har levererat starkt och det ser bra ut även inför nästa år.

Bra för klassen
På onsdag är det V86 på Solvalla och Bjerke. Reijo Liljendahl selar ut en trio.
– Det är tre hästar som känns fina och känslan är att dom ska prestera bra. Samtidigt är det slutet på säsongen och formen kan vara varierande på hösten.
Först ut är 6 Tom's Got Drive (V86-6) som galopperade senast.
– Det gick väldigt fort in i svängen och sedan fick han inte det riktiga fästet och den kombinationen ändade i galopp. Hästen kändes fin innan loppet och gör så även efteråt. Jag kommer att se till att han får bättre fäste den här gången, men vad det gäller balansen är det svårt att bestämma det innan jag ser hur banan är på onsdag då vädret är väldigt varierande.
Hur högt håller du Tom's Got Drive?
–Jag tycker att det är en bra häst för klassen och läget är vettigt och han kan öppna snabbt. Jag tycker att han ska kunna segerstrida även om jag inte är påläst vad han möter.
I V86-avslutningen har du två hästar till start. Chansen?
–1 Ringo Adore var väl okej senast, men han tappade travet till slut och blev lite tassig. Han blev nog lite hovöm och därför så blir det nog skor på den här gången, det avgör jag på tävlingsdagen. Men han har tävlat bra med skor tidigare. Hästen känns fin i träningen och är bra vilket han visat flera gånger.
Kan han försvara innerspåret?
– Han är medelsnabb från start och det finns risk att han hamnar invändigt. Kusken får provar från start och löser det sig så finns chansen.
– 10 Pure Muscles har svarat för två bra lopp bakifrån. Han har annars gjort sina bästa lopp i ledningen eller när han är med där framme. Senast blev det fel då han fick en trött häst framför sig och han avslutade positivt. Hästen känns jättefin och håller fin form. Blir det överpace kan han överraska, jag tycker att han ska ses som en outsider.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »