V86®: Familjefest för Perssons på Åby

| 2023-11-30 09:35

Först grejade treårige talangen Kenobi Mearas första stallsegern sedan i juni. Sedan satte sonen dit en vinnare. Mitt i snöyran våras det för travfamiljen Persson, som tog hem två av onsdagens lopp på V86®.

Kenobi Mearas spåddes en lysande säsong sedan han i våras inledde tävlingskarriären med två raka segrar. Men sedan gick det grus i maskineriet och inför onsdagens start hade Linda Persson-träningen gått segerlös ur sju starter. Men trots bakspår över kort distans och att han var yngst i startfältet var han nu en vinnare igen.
- Det var verkligen en skön seger. Våra hästar har haft ett skitår. Det började rätt så bra i våras men sedan fick vi infektioner och skit. Han har som hela stallet haft en downperiod men nu är vi på rätt väg och det är skönt, sa tränarens make och hästens kusk Stefan Persson.
Redan i det efterföljande loppet fick makarna Persson segerjubla igen. Den gången åt sonen Alex som efter att ha serverat Johan Untersteiner-tränade Denco’s Galliano en fin resa kunde mysa i sulkyn upploppet ner.
- Jätte-, jätteroligt! Hästen var i kanonförfattning och fick ett perfekt lopp och tackade för det. Han kändes för jäkla fin och upploppet var skönt, sa Alex Persson, som vid sidan av att jobba i stallet och köra lopp även arbetar som referent.
- Jag gör lite allt möjligt just nu och så får vi se om jag studerar vidare eller om det blir hästar. Men när det går så här är det alltid roligast att köra lopp, sa 19-åringen.

Skrälltätt på Solvalla
Åbytravet delade på omgången med Solvalla och där imponerade Carlos Söderström-tränade Pingis när han via en stark avslutning i spåren enkelt plockade ner kvällens största favorit, Never Mind’em, på upploppsrakan.
- Han kändes väldigt formstark, pigg och gåvillig hela vägen. Det blev också väldigt passande att det blev hårt tempo, sa kusken Magnus A Djuse.
Storfavoriten Never Mind’em tog hand om ledningen men lydde sedan inte körande Örjan Kihlströms order utan brände sina krafter under vägen.
- Han blev för het. Spela 12,5-fart och ligga på den här årstiden är inte så lätt och han blev stum till slut, konstaterade Kihlström efter loppet.
Favoritspelarna på Solvalla hann nätt och jämnt hämta sig efter den motgången innan nästa stjärnsmäll kom. I händerna på Claes Sjöström spurtade 51-oddsaren Pret A Porter först över mållinjen.
- Hästarna har gått jättefint i år i enklare sällskap. Jättekul att räcka till här också, sa skrällens tränare Anders Ahlneby.
Det blev fortsatt tufft för favoritspelarna på huvudstadsbanan när Örjan Kihlström agerade skrällkusk bakom Daniel Redéns Unleashed Kemp, som efter sen lucka levererade en rykande avslutning till seger med lite marginal.
- Hon spurtade fantastiskt bra när luckan kom. Det var ren tur att Oskars häst galopperade annars hade vi suttit bombfast, sa Kihlström.

Jackpot nästa onsdag
Kvällens sista lopp inom V86 på Solvalla vanns av Fredrik Wallin-tränade Funcio (Magnus A Djuse) och i de övriga avdelningarna på Åby triumferade Mimmi Elfstrands Börtas Ankare (Saga Laursen) och Ulf Stenströmers Luca Vialli Boko (Magnus Jakobsson). Det var ingen som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86 och därmed går åttarättspotten vidare till nästa onsdag, då en ensam jackpotvinnare kan håva in 15 miljoner kronor. Sju rätt delade ut 49 566 kronor och sex rätt 1 326 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »