Hammarström i sulkyn i Båths sista start

| 2023-12-01 09:34

Efter över 2 400 tränarsegrar avslutade Svante Båth karriären med en tredjeplats i Örebro på torsdagskvällen och lägger nu av på grund av hälsoproblem. Niclas Hammarström – lärlingen i sulkyn som fick köra det sista loppet – blir egen tränare på Solvalla vid årsskiftet. – Hedrande att få köra sista starten åt honom – jag har verkligen fått en fin ”universitetsutbildning” hos Svante under de här sju åren.

Svante Båth hade en häst till start i Örebro på torsdagskvällen.
Karriärens sista som professionell tränare efter rader av storsegrar och över 2 400 triumfer i karriären.
Konstantia Sisu, ett treårigt sto, blev sista hästen ut.
59-årige Svante Båth lägger nu ner tränarrörelsen på grund av höftproblem.
Konstantia Sisu spurtade till en tredjeplats och såg länge segerfarlig ut. Många hade velat se Båth avrunda med en seger.
– Det är sorgligt förstås att han lägger av. Det blev sju år för mig hos Svante där jag både haft förstemansuppdrag, jobbat som hästskötare och tränat unghästar ett tag. Svante är en fantastisk människa. Vad man än frågar honom försöker han alltid att ge ett svar och hjälpa till med allting. Extremt duktig med hästar så klart, han har verkligen helheten och det visar han ju med många fina hästar under åren, säger 30-årige Niclas Hammarström.

Drar igång i Knivsta
1 januari startar Hammarström som egen tränare. Proffstränarkursen klarades av under fjolåret och tränarverksamheten dras igång i Östuna i Knivsta, mellan Stockholm och Uppsala.
Östunabergs gård är en invand adress för Niclas Hammarström.
– Jag jobbade hos Svante i sex år på Östuna och vi hade jättefina framgångar med hästarna som var där. Så det är en kanonanläggning att träna häst på. Det är ett stort mål jag har haft och det blir en investering att dra igång allting och jättespännande att prova så klart, säger lärlingen som planerar att jobba ensam som tränare till sambon Johanna är klar med sin mammaledighet.

En komet 2023
2023 har Niclas Hammarström utmärkt sig som en komet. 29 segrar och 2,1 miljoner kronor inkört är facit så här långt i år.
En rejäl höjning som kusk under ett år med tre segrar i lärlingslopp i V75 som toppar, två med Per Linderoths Young Mistress och en med Liselott Olsson-tränade Izola Silvåkra.
– Svante tyckte att jag skulle köra så mycket som möjligt och skaffa mig en bra kundkrets. Sedan växte beslutet om att bli proffs fram mer och mer. Jag har alltid sagt att jag ska bli min egen innan jag fyller 31 och det kommer jag att lyckas med nu med lite marginal, säger 30-årige Niclas Hammarström.
Mikael Wikner, Kanal 75

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »