Femte raka segern för Prix d’Amerique-favoriten

| 2023-12-04 09:20

Idao de Tillard är förhandsfavorit att vinna Prix d'Amerique. Han stärkte sina aktier ännu mer när han på lördagen tog sin femte raka seger.

Femåringsloppet Prix Doynel de Saint-Quentin kördes sent på lördagseftermiddagen på Vincennes och stor favorit var Thierry Duvaldestins Idao de Tillard, körd av Clement Duvaldestin och Idao de Tillard gjorde ingen besviken och vann lätt.
Clement Duvaldestin valde att ta det lugnt från start och Idao de Tillard låg sist innan han fick börja röra på sig när det återstod drygt 1000 meter av loppet. In på upploppet kopplade han greppet och vann säkert utan att Clement Duvaldestin behövde begära allt av sin stjärna.
Segertiden 1.13,4/2850 meter voltstart och segerchecken var knappt 600 000 kronor. Idao de Tillard har hittills i karriären startat 36 gånger och 26 gånger har han varit först i mål och närmar sig i rask takt 15 miljoner kronor i insprungna pengar.
Jörgen Westholm-tränade Imahtra Am, för dagen med Alexandre Abrivard i sulkyn, var med i loppet och smög med i rygg på Idao de Tillard sista 1000 meterna och spurtade starkt som trea som inbringande nästan 200 000 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »