Skoglund vann på Meadowlands

| 2023-12-04 09:22

Första segern på andra sidan Atlanten. Natten till lördagen segrade Rikard N Skoglund på Meadowlands. - Det var häftigt, det var den banan man helst skulle vilja vinna på, kommenterade Skoglund som satte dit Per Engbloms segermaskin Bonanza.

En tre veckor lång utflykt med målet att komma tillbaka.
Rikard N Skoglunds äventyr i USA fick en rivstart när han satte dit sin första vinnare på den amerikanska nationalarenan i New Jersey.
Hästen var inte vem som helst, utan en lillebror till fenomenet Greenshoe som noterade sjunde vinsten i tionde starten.
- Jag var här och såg Hambletonian i somras, då tänkte jag att det var långt bort till att man själv skulle korsa den mållinjen som vinnare. Det var en härlig känsla. Jag har alltid haft en tanke att testa det här, men att göra verklighet av det är en annan sak. Jag har fått bra kontakt med Per Engblom och när jag fick den här chansen var det bara att ta den, berättar Skoglund som verkar ha funnit sig väl tillrätta under sin första vecka.
- Kuskarna har faktiskt varit väldigt trevliga och tillmötesgående. Det verkar som att det tycker att det är spännande med ett nytt ansikte. Jag har fått många kommenterar och ryggdunkningar efter vinsten. Tim Tetrick la ut på Instagram och Yannick Gingras skickade ett sms att jag kan få låna hans skåp om det behövs.

Imponerad
Vinsten bakom hästen Bonanza togs utvändigt om ledaren.
- Jag kände att jag hade klart bästa hästen i loppet, men vi hade ett dåligt utgångsläge. Jag tänkte att det var bäst att inte krångla till det så det blev europeisk körning. Jag kom upp först utvändigt kilometern från mål, men kusken i ledningen svarade. Då parkerade jag mig utvändigt, de är inte lika vana som vi svenskar att man tar en ”lugn dödens”. Sedan hade jag loppet under kontroll hela vägen, berättar Rikard N Skoglund som inte låter främmande för att satsa på en karriär i Nordamerika.
- Vi får se. Det är inte bara jag som bestämmer, jag har en familj att ta hänsyn till.
- Närmast ska jag köra ett lopp till ikväll och är ledig söndag. Sedan vet jag inte hur det ser ut. Jag ska vara kvar här till 17 december. Men jag har kommit till ett framgångsrikt stall där allting är väldigt seriöst, jag kan säga att jag är imponerad.
Segertiden för Bonanza blev 1.12,0/1 609 meter och förstapriset var värt drygt 50 000 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »