Raffin fick jubla på Vincennes

| 2023-12-04 09:27

Johan Untersteiners Behind Bars knep ett sjättepris. Större än så blev inte de svenska framgångarna på Vincennes på söndagen. Segern i finalen av Grand National du Trot gick till Gaspar d’Angis.

Behind Bars och Hurricane River, eskorterade av exporterade Indigo, Zlatan Knick, Easy Cash och Eros Zola.
Det vimlande av hästar med meriter från V75 i lördagens åttonde lopp på Vincennes.
Överlägset mest betrodd var danskfödde Eros Zola som imponerat stort i tre raka segrar på fransk mark.
Nu gick det emellertid inte enligt planerna då storfavoriten galopperade i ledningen i ingången av slutsvängen för Jean-Michel Bazire.
Segern gick istället till snyggt inmatchade hemmahästen Here We Go och Julien Dubois som avgjorde lekande lätt på 1.13,5/2 850 meter.
Johan Untersteiner-tränade Behind Bars debuterade i den franska huvudstaden och serverades ett lopp långt fram i andraspår av Franck Nivard, men tappade krafterna i utgången av uppförsbacken och fick nöja sig med sjättepriset – vilket ändå var först av svenskbekantingarna där Indigo och Hurricane River slutade närmast bakom.

Tog tillbaka titeln efter åtta års väntan
Dagens huvudlopp var finalen av Grand National du Trot, en landsomfattande serie som körs i 14 etapper. Mest framgångsrik i dessa hade Gaspar d’Angis varit med hela sex segrar och han var också tuffast i finalen för en överlycklig Eric Raffin som bjöd på en präktig segergest.
Hästen tränas av Jean Michel Baudouin som därmed bröt Jean-Michel Bazires smått otroliga svit på sju raka segrar i loppet och tog tillbaka sin titel från 2015.
Segertiden blev 1.12,9/2 875 meter och belöningen cirka 700 000 kronor.
Desto mer spännande ur svensk synvinkel ser det ut att bli på torsdag då Daniels Redéns Åby Stora Pris-vinnare Admiral As och Daniel Wäjerstens Europamästarinna Great Skills finns bland de preliminäranmälda på den franska huvudstadsbanan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »