Succétränaren kommer hem på tisdag

| 2001-10-22 09:49
På tisdag kommer han hem för gott.
Travtränaren Per Eriksson lämnar USA efter 20 framgångsrika år och flyttar hem till Sverige.
Det ska bli skönt. Jag har inte ångrat mitt beslut en sekund, säger Per Eriksson.

För drygt två månader sedan beslutade sig familjen Eriksson att flytta tillbaka till Sverige. Det var då tal om att tidigast komma hem till jul, men allt har gått mycket snabbare än beräknat.

Vi fick vårt hus sålt nästan direkt. De senaste veckorna har vi packat för fullt och det är redan en full container med möbler på väg över Atlanten, säger Per Eriksson.

Vi flyger hem på måndag och landar i Sverige tisdagkväll. Det ska bli spännande.

Per Eriksson har en enastående karriär som travtränare att blicka tillbaka på. Till USA flyttade han i juni 1981 och under sina 20 år har han firat enorma framgångar. Pelle har bland annat tränat fram tre vinnare i Hambletonian Stakes. Dessa är Prakas, Alf Palema och Giant Victory. Han har vunnit hela nio segrar i Breeders Crown, två Kentucky Futurity och ett par i Peter Haughton Memorial.

Jag har haft en fantastisk tid i USA, säger Per Eriksson.

Men familjelivet har blivit lidande och de senaste åren har varit lite slitsamma. Dessutom är ekonomin inte den bästa och flera travbanor har fått slå igen.

Per Eriksson är bördig från Linköping och det blir dit han och familjen nu återvänder. Tillsammans med sin far har han byggt på deras träningscamp de senaste åren, och nu står denna anläggning och väntar på Pelle.

Gården ligger åtta kilometer utanför Mantorp. Det är en komplett anläggning med tusenmeters rundbana, rakbana, skogsvägar och mycket hagar. Stallet är också nybyggt och rymmer 25 boxar, berättar Pelle.

Hur många hästar börjar du med?

Jag har fem egna 1,5-åringar och en tvååring, Dessutom sju fölston, varav sex är dräktiga.

Den senaste månaden har folk ringt och velat lämna häst i träning, men eftersom inget flyttdatum har varit bestämt är ingenting klart ännu. Min målsättning är att driva ett lagom stort stall, men att ha uppemot 100 hästar i träning är inget jag eftersträvar, säger Per Eriksson.

Den nyblivne Mantorp-tränaren kommer onekligen att bli ett starkt tillskott i den svenska travtränarkåren.

Michael Carlsson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »