Prix de France: Ny uppvisning av Idao de Tillard

| 2024-02-12 09:23

Idao de Tillard är travets nya kejsare. Prix de France blev ännu en uppvisning tillsammans med kusken Clément Duvaldestin.

Idao de Tillard följde upp succén i Prix d’Amérique med ännu en triumf då han spurtade hem Prix de France på söndagen. En seger värd närmare två miljoner kronor.
Segertiden blev fantastiska 1.09,4 över 2 100 meter autostart. Nytt löpningsrekord!
Precis som i Prix d’Amérique spurtade Go On Boy sylvasst och från spår 18 bakom räckte spurten den här gången till andrapriset knappt före Ampia Mede Sm.
Sju svensktränade hästar fanns med i årets upplaga av Prix de France men de var långt ifrån vinnaren. Bäst av de blågula blev Power och Robert Bergh på en sjunde plats och Dear Friend på åttonde plats, båda noterades för 1.09.9.
- Jag förlorade tre-fyra placeringar i utgången av svängen, det vart helt stopp, det var surt då jag satt så bra, sa Robert Bergh.
Även Hail Mary blev generad i incidenten i ingången till upploppet och tappade chansen till en framskjuten placering. Daniel Redéns häst slutade tia.
Det största svenska hoppet var Joviality som laddades rejält från spår 9 av kusken Benjamin Rochard, längst ut bakom startbilens vinge, och kördes i ledningen. Men 1.02,6 första 600 meterna tog ut sin rätt och Prix d´Amerique-trean var tidigt slagen och slutade sist i mål av de felfria på 15:e plats. Moni Viking (elva), Missle Hill (tolva) och Aetos Kronos (14:e) var övriga svensktränade i loppet.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »