V86®: Fjärde raka för arvtagaren

| 2024-02-22 09:02

Beanie M.M. satte världsrekord och tjänade över tio miljoner kronor. Nu är det sonen Spike M.M. som tjusar travpubliken. På onsdagen tog den obesegrade talangen fjärde raka segern.

Numera lever Beanie M.M. ett stilla pensionärsliv på Morten Waages gård. Men 21-åringen har fortfarande en hov med i spelet på tävlingsbanorna. Femårige sonen Spike M.M. hade en bekymmersam väg fram till höstens tävlingsdebut men därefter har det gått spikrakt. Fjärde raka segern togs precis som de tre föregående från ledningen.
- Vi tar det lopp för lopp eftersom det har varit så mycket strul, men nu känns det som att han bara blir finare och finare så vi får se, sa Magdalena Johansson, tränarsambo och det andra M:et i M.M., efter loppet.
- Det ska mycket till för att bli som Beanie men jag tycker faktiskt att de är ganska lika. Han är större än pappa, han är 1,70, och jag tycker att han är ganska lik honom när hans springer, det är samma power på något sätt.
I sulkyn bakom Spike M.M. satt som vanligt Anders Eriksson och sedan han kört till ledningen var det lugna gatan. Första varvet nåddes på beskedliga 1.17,4 och när Spike M.M. fick länga på steget över upploppet var konkurrenterna chanslösa.

Hårda ston på Solvalla
För övrigt var det ston som dominerade på Solvalla. Timo Nurmos tuffa dam Southwind Boko tog första segern för året från positionen utvändigt om ledaren tillsammans med Magnus A Djuse och i Golden Weddings lopp bokförde sig Stefan Melander-tränade järnladyn Decision Maker för femte raka segern när hon slog till med banrekord för ston, 1.12,0, över 1 660 meter.
- Hon är jättehäftig. Man känner verkligen hur hon har tagit ytterligare steg. Hon har alltid varit bra men nu känns hon mer mogen, harmonisk och mer fyrhjulsdriven, sa Björn Goop.
Hackels Humlan visade också prov på härlig hårdhet då hon trots en tuff öppning till ledningen gick undan till säker seger med Conny Midutzki i sulkyn.
- Helt fantastiskt! Hon visar ganska tidigt att nu drar vi och då är det svårt att få stopp på henne, men det höll. Hon är tuff som fan, sa hästens tränare Ida Magnusson.

Avslutade på topp
På Åby var det ”all in” som gällde för Johan Untersteiner-tränade Primadonna Tile i tävlingskarriärens sista start och trots att favoriten sa ”syn” höll det hela vägen.
- Det var en härlig avslutning! Hon har alltid varit talangfull och fin men tyvärr haft rätt så känsliga ben. Hon hade kunnat ha ännu bättre resultat om hon hade pallat träningen riktigt, sa Peter Untersteiner sedan han lagt allt på ett kort från start och snuvat storfavoriten Laferrari Dimanche på ledningen in i först sväng.
Den senare gick ut i andraspår varvet från mål och gjorde vad hon kunde för att utmana. Men Primadonna Tile var omutlig och dundrade undan till överlägsen triumf.
- Faktum är att de tre senaste gångerna jag har kört har det blivit galopp, så jag hade ingen bra statistik på henne, men i dag var hon i fin författning och det var inga problem alls.
Segern, sjuåringens 13:e i 36:e starten, inbringade 60 000 kronor och därmed går nu Primadonna Tile till avelshingsten Walner med 781 000 kronor på vinstkontot.

 

122 467 kronor för åtta rätt
Peter Untersteiner körde även favoritspelade Winner Brodde men där fick han nöja sig med tredjeplatsen. Det hindrade emellertid inte stall Johan Untersteiner ifrån att ta hem segern. Den bärgade nämligen stallkamraten Global Enjoy, som överraskade spelarna när han spräckte segernollan via en rapp avslutning.
- Han har varit ute i ganska tuffa gäng och haft lite stolpe ut, men nu var det hans tur i dag. Han fick ett bra lopp men gick väldigt bra också, sa Stefan Persson.
Lars Järpedal-tränade Bourbon Brodde (Carl Johan Jepson) vann också på Åby efter en gedigen prestation och Adrian Kolgjini satte dit Ida Lindberg-tränade skrällen Amazone O.C. Det bidrog i hög grad till att utdelningen för åtta rätt på V86 stack i väg till 122 467 kronor. Sju rätt delade ut 427 kronor och sex rätt 38 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »