Inför GS75®: Heta bud från kallblodskungen

| 2024-02-23 08:20

Dubbla kallblodslopp på kupongen. Vem ringer man då? Jo, Jan-Olov Persson. Kallblodskungen har fyra hästar till start som lär hamna i fokus för alla som ska spela GS75®.

Det är Romme som står som värd för den här veckans Grand Slam 75®.
Dalabanan dukar upp en meny bestående av bland annat två kallblodslopp på kupongen och då är givetvis Jan-Olov Persson med på noterna. Hagmyrentränaren har två hästar i vartdera lopp och lär bli mycket betrodd i båda.
Vi tog därför en pratstund med Persson och inleder med 7 Eld Loke C.G (GS75-3) som i början av sin karriär inte hade det helt lätt att hålla ordning på benen, men som på sina fem senaste starter plockat tre segrar. Bland annat nu senast, i årsdebuten i Östersund, då hästen slog till direkt trots ett par månaders tävlingsuppehåll.
– Ja, han har gjort en start i år och vann ju, jag tycker han gick ganska bra där och han skötte sig. Nu är det bilstart och det provade han i Bollnäs näst senast och då gick det ju inte så bra, han hoppade bakom bilen och var allmänt konstig. Det är ingen häst att lita på riktigt och jag vet inte hur mycket han gått framåt med det senaste loppet, men han har nog ökat lite med det och känns bättre än i fjol, säger Jan-Olov.
Eld Loke C.G. får från stallet sällskap till loppet av 4 Thule Alice (GS75-3).
Det fyraåriga stoet som kom till den nuvarande regi i höstas har ännu på karriärens tio starter aldrig satt nosen först och kan kanske riskera att bli lite bortglömd i loppet. Men tränaren lyfter ett varningens finger.
– Thule Alice är nog däremot kraftigt gynnad av att det är bilstart här. Hon har gjort två otroligt bra lopp nu de här två senaste efter markförlust, tycker jag. Senast lade hon nog bort uppåt hundra meter men var ändå femma i mål. Som sagt, jag tror hon är klart gynnad av bilen och hästen är bättre än raden.

Blir spännande att se i klassen
Vi bläddrar framåt några sidor i programbladet och stannar vid den sjätte avdelningen.
Det handlar om ett försök i Dubbelcupen och för båda Jan-Olov Perssons kandidater handlar det om årsdebuter. 11 Svarte Petter (GS75-6) har tävlat med framgång hittills och bland annat varit finalist i både kriteriet och derbyt. Nu har hästen fyllt fem och begår på söndag debut mot äldre motstånd.
– Han tjänade ju en hel del pengar som tre- och fyraåring så det blir lite spännande att se hur han ska hävda sig i den här klassen nu. Men det är bra kunnande i honom och han gick ett jobb här under torsdagen och kändes jättefin i det. Han är ny i klassen, det är han, men han borde kunna duga ändå.
Vad säger du om 5 Guli Em (GS75-6) i samma lopp då, som nu gör sin första start sedan slutet av oktober?
– Ja, för Guli Em är det också årsdebut som gäller. Men han är ju lite äldre och har varit med förut. Jag tycker att han känns ganska bra förberedd inför det här, men springer kanske som allra bäst när han får göra det barfota. Nu är det skor, men det gäller ju för de andra kompisarna i loppet också. I vilket fall, vi hoppas att han gör det bra, det känns så och han kan öppna ganska så bra. Vilken av mina båda i loppet som har bäst chans är det svårare att sia om, avrundar Jan-Olov Persson.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »