GS75®: 161-oddsare bakom hög utdelning

| 2024-03-11 08:50

Nollprocentare på GS75® och 161-oddsare på vinnarspelet. Men Dual Communication brydde sig inte om spelarnas värdering. Från 20 meters tillägg tuggade han ner motståndet och vann överlägset.

Att spelarna på förhand närmast ignorerade Dual Communication var kanske inte så konstigt, med tanke på att hästen hade gått segerlös ur 13 lopp och startade med tillägg. Och även om vägen till seger underlättades av att flera konkurrenter galopperade bort sig var det många som kliade sig i huvudet när femåringen klev ifrån motståndet hemma på Kalmartravet.
- Det var jätteskönt för han hängde löst och hade inte fått så många starter till, och då hade min sambo blivit ledsen. Men nu får han vara kvar i flera år till, sa hästens tränare Dan Ottosson, som också var överraskad av prestationen.
- Han har inte gått någonting i lopp så det klart att jag är väldigt förvånad själv, men han har jobbat som att han hade haft 300 000 kronor på sig. Det var därför jag körde själv i dag, för att jag ville se hur han beter sig i lopp. Men jag kan inte svara på vad som stämde i dag. Vi fick ett hyfsat lopp och jag tänkte att han skulle få gå på sista rundan, och på den vägen är det.

Ledningen guld värd
Före jätteskrällen hade storfavoriten Staro Peanut tagit en defileringsseger efter att ha fått överta ledningen i ett galoppfyllt lopp.
- Jag hade hittat en lämplig uppgift åt honom och han var fin. Han kändes okörd, sa Joakim Lövgren, som även satte dit Peak Princess från ledningen.
Kent Knutssons andrahandsfavorit Moons Dinero vann också från ledningen och från samma position triumferade Gennaro Casillo-tränade Delfo Nobel tillsammans med Victor Rosleff. Ytterligare en spetsseger blev det när andrahandsspelade hemmahästen Goddess Nike höll undan med liten marginal i händerna på sin tränare Kevin Oscarsson och Thomas Madsen-tränade Value For Moni (Gustav Johansson) vann också som andrahandsfavorit från tätpositionen. När sista loppet gått i mål landade sjurättsutdelningen på GS75 på 721 316 kronor. Sex rätt gav 638 kronor och fem rätt 58 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »