Westholms hjälte slog till i Frankrike

| 2024-03-12 10:06

I fjol radade han upp segrarna och kvalade bland annat in till Svenskt Travderby. Nu är Working Class Hero en vinnare även i Frankrike. Under måndagen slog den Westholm-tränade hästen till med seger i Caen och tjänade 176 000 kronor.

Working Class Hero hade inför måndagens start vunnit tio lopp på 22 starter. I fjol imponerade han vid flera segrar i V75 och han vann även ett uttagningslopp till Svenskt Travderby (galopp i finalen). Nu kan den femårige valacken titulera sig som en vinnare även i Frankrike då han i sin andra start på svensk mark (femma i debuten på Vincennes) vann ett lopp i Caen för Gabriele Gelormini.
Det var i ett femåringslopp som Working Class Hero startade i och han kördes till ledningen efter sjuhundra meter. Loppen i Caen körs i högervarv och över upploppet blev den Jörgen Westholm-tränade hästen rejält utmanad av flera konkurrenter. Han bröt ut ett par spår den sista biten, vilket är tillåtet i Frankrike, och höll undan till en övertygande seger. En stark prestation på tiden 1.13,2/2450 meter. Förstapriset var 15 750 euro, vilket motsvarar 176 000 svenska kronor att lägga till hästens redan digra prissumma då han redan innan loppet hade passerat en miljon kronor i insprungna pengar.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »