Sjukvikarien Salmela slog till i kuskmatchen

| 2024-03-18 09:56

En kuskmatch avgjordes i finska Rovaniemi norr om polcirkeln på lördagen. Kuskar som Björn Goop, Jorma Kontio och irländaren Sean Kean deltog. Bodentränaren Petri Salmela som normalt inte kör lopp tog hem segern. – Det är den första och säkert den sista kuskmatchen jag vinner!

Travbanan i Rovaniemi arrangerade på lördagen den sjätte upplagan av Arctic Horse Race och vinnaren blev en verklig dark horse, en otippad segrare.
Petri Salmela tränade hästar på sin gård i Torneå i norra Finland när telefonen ringde under torsdagskvällen och han fick rycka in som sjukvikarie i kuskmatchen.
Solvallatränaren Daniel Redén hade lämnat återbud och hans stand in blev en kusk som vanligtvis inte kör lopp.
– Det var ett medvetet beslut för 25 år sedan att jag inte skulle köra lopp. Jag duger inte som kusk, det är inte rätt för mina hästar. Men det gick vägen och jag vann. Det är den första och säkert den sista kuskmatchen jag vinner, säger Petri Salmela.
Arctic Horse Race 2024 avgjordes med tre lopp. Björn Goop och Jorma Kontio var välkända namn i startlistorna tillsammans med delar av den finska eliten.
När poängen räknades ihop stod det klart att Bodentränaren vunnit.
Bästa placering: en tredjeplats.
– Jag lyckades att inte göra så många misstag, gav hästarna lite snålresor. Det är lite på lek naturligtvis, men det var roligt och riktigt bra stämning med irländska kusken, Jorma, Björn och hela finska eliten. Det är tradition att den som vinner får en inbjudan till nästa år också, och jag lovade jag att komma, säger en glad Petri Salmela.
Mikael Wikner, Kanal 75

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »