GS75®: Familjehästarna skrällde

| 2024-03-18 09:59

Från 157 till 196 260 kronor på två lopp. Det smällde rejält i avslutningen av söndagens Grand Slam 75®. - Jag hade gjort lite ändringar, vänt på skorna fram och satt på boots bak. Det funkade, förklarade Jimmy Sandström som låg bakom enprocentaren Järvsö Micke.

Inledningen på söndagens Grand Slam V75 på Östersundstravet kunde nästan inte bli mer förutsägbar.
Tränaren Harald Kvåle vrålade ut sin glädje när han fick se Boye Ölstören lotsa in Lykkje Pelle i första avdelningen.
Olle Wäjersten följde upp med att spåra runt om med Arild Eggens H.P.Roadrunner medan storebror Daniel kopierade taktiken bakom Cherokee Face.
Tre vattentäta favoritsegrar som varvades med två andrahandare i Solhanna (Ulf Ohlsson körde och Maria Rönning tränar) och Robert Dunders West Wind.
Det innebar ett synnerligen modest värde på GS75 efter fem avdelningar, 157 kronor.
Men då kom skrällarna.
Stefan Edin serverade Järvsö Micke ett drömlopp i rygg på hårddragande Kruson varpå åttaåringen inte hade några problem att kliva förbi till första segern på två år.
- Jag har ingen koll på spelet och det är första gången jag kör, men det var en jättefin häst. Nu fick han ett perfekt lopp i dag, men han kändes jättebra hela vägen och jag hade fulla linor i sista sväng, förklarade segerkusken medan tränaren Kjell Sandström fyllde i:
- Han har inte varit så dålig förut heller. Jag tänkte att det såg bra ut när han låg där i rygg, för han går alltid hela vägen in i mål. Lite chockade är vi ju. Men han har lagt ner mycket tid på hästen, där är tränaren, jag är bara far, sade Sandström och pekade mot sonen och ägaren som däremot verkade mindre överraskad än spelarna som bara gett hästen 0,81 procent av insatserna på GS75.
- Det var roligt. Jag var inte förvånad om han skulle vinna. Jag hade gjort lite ändringar, vänt på skorna fram och satt på boots bak. Det funkade. Jag är jätteglad, det har strulat med honom, förklarade Jimmy Sandström.

”Pigg hela vägen hem till stallet”
En annan amatörtränare som framgångsrikt delegerar arbetet i stallet till yngre familjemedlemmar är Hans Swedin vars barnbarn Thelma Kvarnlöf fått allt större ansvar efter studenten.
Och med strålande resultat.
Duon hade redan två segrar i år och nu kom tredje på sex starter tillsammans under 2024 när Distant Thunder dånade ifrån konkurrenterna på väldigt pigga ben.
En seger som visserligen underlättades av att storfavoriten Atlas A’Lir galopperade bort sig, men lär följas av fler sett till intrycket över mål.
- Det blev ett konstigt lopp, men det kändes bra. Hästen var väldigt pigg hela vägen och hade krafter kvar. Det har hon fortfarande, hon kommer att vara pigg hela vägen hem till stallet, förklarade 19-åriga Kvarnlöf och bekräftade att hon har siktet inställt på en egen tränarkarriär i framtiden.
Utdelningen nådde därmed 196 260 kronor och bland 14 system som hittade rätt gick den största vinsten till Finland och en spelare som valt att gå enbart för sju rätt och därför fick över en halv miljon kronor. Det systemet innehåll tre spikar, vilket även var fallet för det minsta av de vinnande systemen som blott kostade 16 kronor och gav över 200 000 i återbäring.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »