Inför GS75®: Räkna inte bort Roger

| 2024-03-21 09:55

När Grand Slam 75® ska avhandlas denna söndag beger vi oss hela vägen till Boden. Roger Nilsson är ett säkert kort på hemmabanan. Han ställer upp med två hästar som båda visar tydlig uppåtform.

Det är landets nordligaste tävlingsbana, Bodentravet, som står som värd för söndagens GS75®.
Hemmatränaren Roger Nilsson är ett givet inslag när det tävlas i Boden som under vintermånaderna brukar göras om till isbana, men som sedan de senaste tävlingsdagarna återfått sommarunderlag. Ett av de bästa i landet, menar Nilsson.
– Ja, det är jättebra. Jag tror nog inte det är så många banor i landet som har samma fina underlag som vi har här uppe nu.
Stallet selar på söndag ut två hästar inom GS75 och båda kommer med färska segrar överst i bagaget.
Femårige valacken 11 Maroon Five (GS75-2) har visat fin kapacitet och har så här långt i karriären tagit fyra segrar på fjorton försök. Senast blev det en lekande lätt sådan, efter att ha snabbstartat till spets.
– Maroon Five vann ju lätt senast och har varit bra nu i de här två senaste starterna. Hästen känns precis som vanligt efteråt i träningen också. Han är ganska bra i grunden, men det var lite småproblem med honom hela förra året egentligen; han fick muskelproblem under en period bland annat. Men han håller en bra högstanivå när han är i ordning.
Han spetsade från åttondespåret bakom bilen senast, men nu är det bakspår?
– Ja, han är bra från start, men har gjort fina lopp även bakifrån, så det är inget som jag är direkt orolig för här. Jag tycker absolut att Maroon Five ska räknas här om det bara löser sig lite, säger tränaren.

Efterlängtad återkomst
Det ett år äldre stoet 12 Mellby Java (GS75-5) har alltid haft ett gott rykte, men segrarna uteblev under hela fjolårssäsongen. Därför var det förstås ett skönt besked som Raja Mirchi-dottern lämnade när hon i Skellefteå senast återvände till vinnarcirkeln efter en stark avslutning.
Efterlängtat, minst sagt.
– Ja, men precis. Hon är ju egentligen ganska bra i grund och botten, men har haft en dålig period en längre tid. Hon fick bland annat magsår i slutet på fyraåringssäsongen och det blev en lång väg tillbaka från det, men som det känns nu så är formen på väg uppåt på henne.
Tolftespår över kort distans blev det, kanske inget att hurra för direkt?
– Nej, det var det ju inte…hade vi fått ett bättre läge så hade jag nog trott på ganska så bra chans här, men nu blir vi väldigt, väldigt utelämnade.
Men om det blir högt tempo och det klaffar på vägen, då är hon väl inte helt borträknad?
– Nej, visst. Motståndet var väl inte så att jag direkt fick hicka när jag såg det, men som sagt, det måste verkligen klaffa, det måste lösa sig under vägen, annars kan det nog bli svårt.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »